La Liga Mikkel Fuhr Nielsen

Nu udtaler Xavi sig endelig om Braithwaite

Foto: Getty Images

FC Barcelona-træner Xavi kalder på et pressemøde onsdag Martin Braithwaite for en "fremragende professionel".

Af Mikkel Fuhr Nielsen

FC Barcelona-angriberen Martin Braithwaite er klar igen efter en længerevarende skadespause, og han får måske allerede minutter torsdag mod Athletic Bilbao.

Det siger FC Barcelonas cheftræner, Xavi, på et pressemøde onsdag forud for ottendedelsfinalen i Copa del Rey.

- Braithwaite har det rigtig godt. Vi får at se, om han bliver en del af truppen torsdag, siger Xavi.

Barcelona-træneren havde også ros til Martin Braithwaites karakter.

- Martin er en holdspiller med vindermentalitet. Han er en fremragende professionel. Hans genoptræning er gået hurtigere, fordi han er så professionel, siger Xavi.

Og det skal nok blive til mange minutter i løbet af sæsonen for Braithwaite, forklarer Xavi.

- Han er en spiller, der kommer til at hjælpe os, og han får minutter, siger Xavi.

Martin Braithwaite blev skadet tilbage i august i en kamp mod Getafe. Det var en alvorlig knæskade, der blandt andet betød, at han skulle opereres og igennem et længere genoptræningsforløb.

Den danske Barcelona-angriber startede ellers sæsonen godt med to mål og en assist i den første kamp. Men allerede i tredje ligakamp blev han ramt af den skade, der har holdt ham ude indtil nu.

Han har tidligere fortalt om, hvordan skaden har ændret ham.

- Det er den længste skade, jeg har haft i min karriere, men jeg er meget positiv, og jeg er faktisk taknemmelig for, at det er sket.

- Jeg lærer en masse ting om mig selv - både som menneske og spiller - i den her periode, og det gør også, at den Martin Braithwaite, der blev skadet, er død, når jeg kommer tilbage.

- Det er en ny spiller, der kommer tilbage. Jeg glæder mig rigtig meget, og jeg går og smiler hver dag over det, sagde han til TV2 Sport i slutningen af oktober.

/ritzau/