• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Kenneth Jensen

Brescia-præsident med racistisk kommentar mod Balotelli: Var bare en joke

Foto: Getty Images

Racisme er et stort problem i italiensk fodbold, og det hjælper nok ikke, at en klub nu forklarer, at præsidenten bare jokede, da han lavede en racistisk kommentar mod Mario Balotelli.

Af Kenneth Jensen

Angriber Mario Balotelli har i denne sæson været genstand for racistiske tilråb fra tribunen, men det lader også til, at der er ballade på i egen ledelse.

Balotelli vendte i sommer tilbage til Italien og Brescia, men den tidligere Manchester City- og Liverpool-angriber har haft det svært. I weekenden var han ikke i aktion for sin klub, efter han i fredags havde en uenighed med sin træner, og det valgte Brescias præsident så at kommentere på i dag.

Kommentaren var dog yderst chokerende.

Ifølge det store nyhedsmedie AP sagde præsident Massimo Cellino om Balotelli:

- Han er sort - hvad kan jeg sige? Han arbejder på at få det til at lysne, men han har det svært, lød det ifølge AP.

Ifølge Football-Italia brugte præsidenten et par italienske ord, der i den grad var med racistiske undertoner. "Nero", som Cellini brugte, betyder både mørk, sort, dyster. Præsidenten brugte også "schiarirsi", som betyder lysne, klare op. 

På Brescias hjemmeside forsøger man ikke at løbe fra, at præsidenten har sagt noget, der kan tolkes racistisk. Her er svaret bare, at det hee var for sjov.

- I forhold til det, der blev sagt fra præsident Massimo Cellino i eftermiddag, hvor han talte om vores spiller Mario Balotelli, vil Brescia gerne gøre opmærksom på, at det var en joke, der helt tydeligt blev misforsået. Hensigten var at afvæbne den store medieopmærksomhed og beskytte spilleren.

Hvis de i Italien for alvor vil racisme til livs, vil det nok være en god start at sikre, at man fra klubbernes side tager totalt afstand. Det har Brescia i hvert fald ikke gjort denne gang.

En ESPN-journalist har lagt klippet med Brescias præsident på Twitter.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020