• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Oliver Okstrøm

Saudi-arabere vil købe Inter: Tæt på ny æra?

Foto: Getty Images

Med en pris på omkring 10 milliarder kroner kan Inter skifte hænder, lyder det.

Af Oliver Okstrøm

Saudi Arabien har allerede gjort deres indtog i Premier League, hvor de har overtaget størstedelen af Newcastle. Det lader dog ikke til, at de har tænkt sig at stoppe dér, da Inter nu også ser ud til at være inde i billedet.

Det melder italienske Sportitalia.

Her bliver der peget på, at man allerede i er fremskredne forhandlinger med saudi-fonden PIF, som står for Public Investment Fund og har landets kronprins Mohammad bin Salman i spidsen. Her er der tale om en stats-ejet fond, som er den samme, der er indblandet i førnævnte engelske klub.

Det menes endvidere, at man i de seneste måneder har været i gang med at se på mulighederne for en overtagelse.

Prisen på den italienske traditionsklub skulle desuden være på mellem 8,9 milliarder kroner og 10,4 milliarder kroner, og der skulle for tiden være godt med folk i Milano for at arbejde på at få gennemført handlen.

De nuværende Inter-ejere fra kinesiske Suning er efter sigende også interesserede i at sælge, da de i forvejen skulle være ramt af nogle økonomiske udfordringer.

Med PIF er Newcastle gået til at blive verdens rigeste klub, og Inter kan altså ende med at følge trop. Der vil dog være regler om ejerskab af to hold, der kan komme i europæisk fodbold samtidig, som de skal se på. Men som Red Bull-klubberne er bevis på, så kan det godt lade sig gøre.

PIF har desuden stået bag andet. Læs mere om det her.