• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Victor Risager

Dansk træner om racismeanklager: Var ikke i tvivl

Foto: Getty Images

Den danske træner har været anklaget for racisme, men mandag meddelte klubben, at de beholder ham. Nu kommenterer han selv på sagen.

Af Victor Risager

I slutningen af sidste uge kunne flere norske medier skrive, at den danske Strømsgodset-træner Henrik Pedersen var kommet i modvind. Ifølge både eurosport.no og nettavisen.no blev han således undersøgt for at have kommet med racistiske og krænkende kommentarer, og en fyring var af den grund kommet på tale i klubben.

Sådan bliver det dog ikke.

Mandag meddelte Strømsgodset, at klubben har tænkt sig at behold Henrik Pedersen som cheftræner, og at de ikke har oplevet, “at han har udvist racistiske holdninger” over for medarbejdere, selvom der er blevet afdækket "uheldige episoder".

Nu kommenterer 43-årige Henrik Pedersen også selv på situationen i en skriftlig kommentar til VG.

- Jeg har personligt ikke været i tvivl om, at beskyldningerne var ubegrundede, og at jeg ville blive renset. Men det har meget stressende dage, hvor jeg på grund af klubbens interne efterforskning har valgt ikke at kommentere sagen offentligt, fordi jeg ikke ønskede at forstyrre den vigtige proces, skriver danskeren til VG.

Ifølge mediet har sagen været særdeles krævende for træneren og dennes familie, og han ønsker ikke at kommentere yderligere.

Henrik Pedersen har en fortid som cheftræner i HB Køge og tyske Eintracht Braunschweig, og han har været ansathos Strømsgodset siden 2019. 

Læs mere om sagen ved at trykke her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus