Skandinavien Mads Bye Marboe

Dansker droppet som anfører: Fik mig til at tænke

Foto: Getty Images

Han fik flået anførerbindet af armen og overvejede sin fremtid i klubben.

Af Mads Bye Marboe

Jeppe Andersen var anfører for Hammarby, da sidste sæson blev sparket i gang, men undervejs i sæsonen mistede han anførerbindet til Darijan Bojanic.

Nu 29-årige Andersen havde haft bindet om armen i et par år, inden beslutningen blev taget. I samme ombæring mistede han sågar også sin plads i startopstillingen, og den tidligere Esbjerg-spiller erkender nu, at han havde det svært i tiden, der fulgte efter.

- Det var hårdt. Det var en hård periode for mig. Han (Milos Milojevic, red.) tog bindet fra mig, og jeg sad på bænken. Når der sker noget, der ikke er sket før i ens karriere, er det svært at vide, hvordan man skal håndtere det.

- Det var svært, men jeg er glad for, hvordan jeg håndterede det. Selvom det var svært, er der noget positivt ved alting. Når sådan noget sker, vågner man lidt og vil arbejde endnu hårdere. Det har jeg taget med mig, siger han til Fotbollskanalen.

Selvom den centrale midtbanespiller godt kunne finde noget positivt ved situationen, var han dog i tvivl om, hvorvidt han skulle fortsætte i Hammarby.

- Det, der skete, fik mig til at tænke på min fremtid i klubben. Jeg ved stadig ikke, hvad klubben tænker. Det eneste, jeg kan gøre, er at træne godt og vise mig frem, og så må vi se, hvad der sker. Så længe jeg spiller for Hammarby, spiller jeg for Hammarby, og jeg er glad for at være her.

Som nævnt var det Milos Milojevic, der tog beslutningen om at bænke Andersen og fratage ham anførerbindet. Han er nu skiftet til Malmö FF, og i stedet er den tidligere AaB-træner Martí Cifuentes kommet til, hvilket for Andersen føles som en frisk start.

- Ja, det gør det absolut. Men sådan er det for alle. Det er, hvad der sker, når man får en ny træner. Alle får en chance for at vise sig frem og vise, hvem de er.

Jeppe Andersen har spillet 141 kampe for Hammarby.