• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Victor Risager

Hylder stortalent: Den næste Virgil van Dijk

Foto: Getty Images

17-årigt norsk stortalent høster store roser fra sin manager i Skotland.

Af Victor Risager

De har allerede unge offensive stjerner som Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og Jens Petter Hauge, og nu har Norge øjensynligt også et enormt forsvarstalent på vej.

Det er John Hughes, der er manager i skotske Ross County, i hvert fald overbevist om.

John Hughes og Ross County lejede således det norske stortalent Leo Hjelde fra Celtic i januar, og her har den 17-årige forsvarsspiller allerede fået godt med spilletid i Skotlands bedste række. Og han har udnyttet den spilletid til at imponere i stor stil.

- Leo Hjelde bliver den næste van Dijk. Tro mig, siger John Hughes til BBC med henvisning til Liverpools forsvarsstjerne Virgil van Dijk, der også har en fortid i Celtic, og fortsætter:

- Den kvalitet, som Hjelde har vist, og den fysiske udfordring at spille fodbold mod rigtige mænd og leve op til udfordringen… Det har været en vidunderlig oplevelse for Leo.

Samtidig afslører Ross County-manageren, at flere klubber også har været ude efter Leo Hjelde.

- Før han kom til os, var Leeds United efter ham. Jeg tror, at han var nødt til at underskrive en forlængelse af sin kontrakt (med Celtic, red.), så lejeaftalen kunne gennemføres.

17-årige Leo Hjelde var en del af Rosenborg BK’s ungdomsafdeling, inden han kom til Celtic. Han er desuden søn af John Olav Hjelde, som har en fortid som forsvarsspiller i Rosenborg BK og engelske Nottingham Forest.

I den danske Superliga render et norsk stortalent også rundt, og fodboldekspert Morten Bruun har sjældent set større talenter. Læs mere om det her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus