• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Victor Risager

Jon Dahl raser: Det er bindegalt, når man ser BIF

Foto: Getty Images

Den danske træner er ikke glad for Malmö FF's vej til Champions League-gruppespillet, når man sammenligner med Brøndby IF's.

Af Victor Risager

Jon Dahl Tomasson og Malmö FF fik en fin start på kvalifikationen til Champions League onsdag med en sejr over Riga på hjemmebane, men de svenske mestre er stadig langt fra klar til gruppespillet i den prestigefyldte turnering.

De har nemlig en meget lang vej i kvalifikationen, hvilket i den grad irriterer Jon Dahl Tomasson. Det siger den danske træner til Fotbollskanalen.

Malmö FF træder nemlig ind i første kvalifikationsrunde og skal derfor igennem første, anden og tredje kvalifikationsrunde samt playoff-runden. Det vil sige, at de skal besejre fire hold over to kampe på vejen til Champions League.

Det er noget andet, end hvad de danske mestre fra Brøndby IF har. De blå-gule træder direkte ind i sidste kvalifikationsrunde, og det har Jon Dahl Tomasson bemærket.

- Det er ekstremt vigtigt at samle point til Sverige. Med de gode resultater, som Malmö har opnået i flere år, er det sindssygt, at vi skal spille fire kvalifikationsrunder. Det er fuldstændig bindegalt, når man ser de danske mestre Brøndby, der spiller en kamp for at nå Champions League, og hvis de tager den, er de i Europa League, siger danskeren til Fotbollskanalen.

I samme interview mener Tomasson, at det ville hjælpe svenskerne, hvis programmet blev lagt, således at Malmö FF ikke skulle spille to kampe om ugen igennem hele kvalifikationen. Det skal de nemlig nu.

De forsvarende svenske mestre har senest været med i Champions Leagues gruppespil i 2015/16-sæsonen. 

Malmö FF fører som bekendt mod Riga FC inden returopgøret i Champions League-kvalifikationen. Svenskerne skal møde enten finske HJK eller montenegrinske Buducnost Podgorica, såfremt de går videre.   

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020