• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Nikolaj Kesting

Kane kunne være endt i norsk klub

Foto: Getty Images

Ifølge en tidligere scout for norske Viking, kunne Harry Kane sagtens været endt i den norske klub, havde det ikke været for en skade.

Af Nikolaj Kesting

Han er den store stjerne for det engelske landshold, som han sendte i EM-finalen for to dage siden. I skrivende stund er han blevet værdisat til 120 millioner pund.

Men for knap ti år siden var situationen en anden, da en ung Harry Kane kæmpede for at komme op i Tottenhams førsteholdstrup. Dengang ledte han efter spilletid, og den kunne han faktisk have fået i Skandinavien. 

Til norske TV2 fortæller spillerscouten Gary Goodchild, som i 2012 var scout i norske Viking, at klubben overvejede at hente den unge angriber. 

- Jeg fik et tip om en ung lovende angriber, som spillede for reserveholdet i Tottenham. Jeg fik til og med information om, at han godt kunne tænke sig at spille for Viking, da han ønskede at få udenlandsk erfaring, siger Gary Goodchild.

Klubben ville dog gerne se Harry Kane i aktion, før den gjorde noget. Men den planlagte rejse til London blev udsat, da Kane blev skadet i træningen op til kampen. 

- Men så pludselig 14 dage senere var han i A-truppen hos Tottenham. Og ja, resten er historie, siger scouten. 

Han afslører, at der aldrig nåede at være dialog mellem klubberne, men han tror, Kane ville have haft godt af en tur til Norge. 

Garry Goodchild sluttede som scout for Viking i 2016, og blev året efter ansat i Wolverhamton. Her havde han ansvaret for det skandinaviske marked, og han fortæller, han har anbefalet intet mindre end tre danske EM-spillere til Wolves, der dog aldrig har bidt på krogen. 

- Det var en spændende tid i Wolves. Jeg tjekkede Mikkel Damsgaard ud, da han spillede i Nordsjælland. Også Joakim Mæhle og Kasper Dolberg kiggede vi på. Men det blev ikke til nogen handel, siger Garry Goodchild, der for nylig sluttede i Wolverhampton. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020