• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Victor Risager

Norske klubber vil have udskudt sæsonstart

Foto: Getty Images

Flere norske klubber anmoder om at få udskudt deres sæsonstart.

Af Victor Risager

Den første spillerunde af den norske liga, Eliteserien, skal efter planen afvikles 8. og 9. maj, men det vil flere af klubberne nu have ændret.

Det skriver Romerikes Blad.

Ifølge mediet har Lillestrøm, Stabæk, Strømsgodset, Haugesund, Mjøndalen og Sandefjord sendt et forslag til det norske fodboldforbund om at få udskudt deres kampe i første og anden spillerunde. Det er der flere grunde til, skriver Lillestrøms leder Morten Kokkim i forslaget.

De seks klubber befinder sig først og fremmest i et område med strenge restriktioner, hvorfor de ikke kan træne i øjeblikket.

- Der er to grunde til, at vi vil udsætte starten på serien for de klubber, der er berørt af begrænsningerne og ikke har lov til at træne normalt. Først og fremmest er det hensynet til spillernes sundhed. Vi tror ikke, at det vil blive taget hånd om med kun en fire-ugers opstart.

- Derudover ønsker vi at øge gennemsnittet af fair play ved at reducere den negative effekt for klubberne, som næste mandag ikke har været i stand til at træne på 26 dage, fortæller Morten Kokkim til Romerikes Blad.

Udover at ville have udskudt deres første to kampe, vil klubberne i det berørte område også møde hinanden indbyrdes i de første tre runder, lyder det i forslaget.

Eliteseriens start er i forvejen udsat fra 5. april til 8. maj.

I øjeblikket er det store samtaleemne i norsk fodbold den danske træner Henrik Pedersen, der er racismeanklaget. Læs mere om de anklager her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus