• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Kenneth Jensen

Solbakken kan udtage Solbakken til landsholdet

Foto: Getty Images

Ståle Solbakken skal snart udtage sit norske landshold til de afgørende kampe i VM-kvalifikationen. Kaninen i hatten kan være en anden Solbakken.

Af Kenneth Jensen

Det danske landshold har allerede sikret sig billet til VM i Qatar næste år, og det er også fortsat muligt for Norge at komme med til slutrunden.

Ståle Solbakkens tropper kæmper lige nu med Holland og Tyrkiet om at vinde gruppen eller ende som nummer to, så man i det mindste spiller playoff-kampe om at komme med.

Og når Ståle Solbakken i næste uge offentliggør sin trup til kampene mod Letland og Norge, er det muligt, at der er en Solbakken i spillertruppen.

Norge må i forvejen undvære angriber Erling Braut Haaland, der formentlig er ude resten af 2021, og dermed er der en plads i truppen til en anden.

Den plads kan kantspiller Ola Solbakken fra Bodø/Glimt få - angriberen har været brandvarm i efteråret.

Den 23-årige offensivspiller har domineret i både Norge og i Conference League. Han scorede to gange, da klubben tævede AS Roma med 6-0 i Conference League, og i den hjemlige liga er det blevet til fem scoringer og seks assists i 19 ligakampe.

Norges assistenttræner har bekræftet, at der er plusser i bogen til Ola Solbakken, og offensivspilleren selv er tilfreds med det, der er blevet leveret.

- Det er da selvfølgelig dejligt at blive lagt mærke til. Men det bedste er, at jeg føler, jeg har meget mere at give. Det er bare at fortsætte og bygge videre på dette. Det vil give mig endnu mere motivation og være en bekræftelse (hvis han bliver udtaget, red.) af, at det hele er op til mig. Gør jeg det godt i Bodø, er der gode muligheder for, at der kan ske noget, siger Ola Solbakken til det norske medie VG.

Norge har ikke været med til en slutrunde siden 2000, så nationen hungrer efter fodboldsucces igen. Det norske landshold har enkelte store stjerner som Martin Ødegaard og Erling Haaland, men sidstnævnte er altså skadet og ude af landskampene.

Ståle Solbakken og Norge møder først Letland hjemme, inden man slutter af med et opgør ude mod Holland. Vindes begge kampe, tager Norge den direkte billet til VM, mens fire point kun er nok til andenpladsen i gruppen, hvis Tyrkiet ikke vinder sine resterende to kampe. Tyrkerne møder Gibraltar hjemme, inden man i den sidste kamp møder Montenegro på udebane.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020