• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Mads Bye Marboe

Stoppede i 2017: Nu kan han gøre comeback

Foto: Getty Images

Et opsigtsvækkende comeback kan være undervejs.

Af Mads Bye Marboe

Det er næsten fem år siden, at Kujtim Bala lagde støvlerne på hylden, og det er næsten 11 år siden, han spillede sin sidste kamp i Allsvenskan.

Bala har desuden været både sportsdirektør i Varbergs BoIS og J-Södra og assistenttræner i Halmstads BK, siden han besluttede sig for at stoppe karrieren, men nu kan den 32-årige svensker gøre comeback som spiller.

Kujtim Bala træner således med i netop Varbergs BoIS. Han kender manager Joakim Persson fra sin tid som sportsdirektør i klubben.

- Vi har sagt, at vi ikke skal kalde det for en satsning. Jeg tager det dag for dag, og så får jeg at se, hvordan kroppen reagerer. Jeg har været med til tre træninger og fik spillet 30 minutter forleden. Lige nu føles det godt, men vi får at se, hvordan det udvikler sig, siger han til Hallands Nyheter. 

Selvom Bala viser sig at være klar til Allsvenskan rent fysisk, er det ikke ensbetydende med, han også kommer i kamp.

- Det er svært at sige, for jeg ved ikke, hvor jeg står rent fysisk, samtidig med at Allsvenskan ikke er blevet dårligere med årene - tværtimod. Jeg prøver egentlig bare at hygge mig så meget som muligt, og så får vi at se. Men jeg håber også på at kunne bidrage med et par ting i omklædningsrummet. Hvis drengene har nogle spørgsmål, kan jeg måske hjælpe dem lidt på vej med min erfaring.

Kujtim Bala har en fortid som spiller i Halmstads BK, Varbergs BoIS, Östersunds FK, IK Sirius og Dalkurd FF.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.