• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Mads Bye Marboe

Tvivl om Hareide-fremtid: Har ikke forbedret dem

Foto: Getty Images

Åge Hareide kan være fortid i Rosenborg inden længe.

Af Mads Bye Marboe

Rosenborg befinder sig i en større krise, og onsdagens 0-0-opgør mod Haugesund betyder, at Åge Hareide og co. nu er uden sejr i fire kampe. Efter 11 kampe har klubben blot 15 point og 11 af slagsen op til førerholdet Molde.

Det har skabt tvivl om Åge Hareides position, og efter Haugesund-kampen svarede cheftræneren meget kryptisk på spørgsmål om sin fremtid.

Birger Løfaldli, der er fodboldekspert på Adresseavisen, regner dog ikke med, at Hareide bliver fyret. Det siger han til VG, inden nordmanden senere torsdag afslører, hvad fremtiden byder på.

- Man skal ikke udelukke noget, men jeg ville blive overrasket. Så sætter han Rosenborg i en meget vanskelig situation. Bestyrelsen lagde stort set alt i hænderne på Hareide og håbede, at han ville fikse det hele.

- Hvis han springer fra nu i en vanskelig periode, sættes Rosenborg tilbage, hvor de var sidste år efter afskeden med Kåre Ingebrigtsen og Eirik Horneland. Jeg tror i hvert fald, det er helt udelukket, at klubben siger, at han ikke kan fortsætte.

Løfaldi anerkender dog også, at Rosenborg befinder sig i en krise, og at Hareide ikke har gjort holdet bedre.

- Når det kommer til krise, synes jeg, den største krise er, at vi ikke ser nogen udvikling. Det var lidt bedre tidligere året, og så kan man sige, at Markus Henriksens skade var uheldig, men det skal en klub som Rosenborg kunne klare.

- Hvordan Hareide har gjort Rosenborg bedre, har jeg lidt svært ved at se. Der er gået næsten et år, og jeg kan ikke se nogen væsentlige fremskridt.

67-årige Åge Hareide kom til Rosenborg i september sidste år.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020