• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

BIF og AGF har sværeste slutprogram i SL-efteråret

Foto: Getty Images

Med fem runder tilbage i efteråret kan Superliga-klubberne skimte vinterferien. FC Midtjylland har gode muligheder for et godt 'run', mens Brøndby IF og AGF har det sværeste program.

Af Troels Bager Thøgersen

Det har været to hektiske år i Superligaen.

Coronavirussen forlængede 2019/20-sæsonen og gav en ekstremt kort vinterferie til Superliga-klubberne i 2020/21, hvor de spillede indtil få dage før jul og gik i gang igen i de første dage i februar.

I år er der bedre tid til vinterferie med 17. og sidste runde i de sidste dage i november, mens man først begynder igen i midten af februar 2022.

Det giver hver af de 12 Superliga-klubber fem kampe frem mod vinterpausen, og der er stor spredning i, hvor nemt eller svært et program klubberne har.

Tipsbladet.dk har taget stillingen og pointhøsten i de 12 klubber efter de 12 første spillerunder og brugt det til at vurdere, hvor nemt eller svært de 12 klubbers slutprogram på papiret er.

På papiret har FC Midtjylland det nemmeste program.

FCM's modstandere har i gennemsnit en dårligere placering og dårligere pointhøst, end det, der venter de øvrige 11 klubber.

Om det så også bliver det praksis for FC Midtjylland, der har tre vitale europæiske kampe vævet ind i Superliga-programmet, er mere usikkert – på programmet har man Brøndby IF og AGF, der samlet set har vist opadgående formkurve i Superligaen den seneste måneds tid efter skrækkelige udlæg på sæsonen.

I den anden ende af spektret finder vi førnævnte AGF og Brøndby IF, der, på papiret, har det sværeste afslutningsprogram i Superligaen.

Brøndby bliver presset med kampe mod FC København (på søndag), Randers og FC Midtjylland, mens også OB-kampen kan blive tricky. Viborg, den på papiret nemmeste modstander, har været god på dødbolde, noget der indtil ikke har været Brøndby-defensivens livret i 2021/22-sæsonen.

AGF har lutter top 6-modstandere pånær førnævnte OB, så også århusianerne bliver presset hårdt i deres jagt på at ligge i bedste halvdel i vinterpausen.

13. spillerunde
VB-FCN
BIF-FCK
SIF-OB
RFC-AGF
FCM-SDJ
AaB-VFF

14. spillerunde
FCN-AaB
RFC-FCM
FCK-VB
VFF-BIF
SDJ-SIF
OB-AGF

15. spillerunde
VFF-FCN
AaB-RFC
VB-SDJ
AGF-FCM
BIF-OB
SIF-FCK

16. spillerunde
OB-VFF
FCN-SIF
RFC-VB
FCK-AGF
FCM-BIF
SDJ-AaB

17. spillerunde
AGF-SIF
OB-FCN
VFF-SDJ
BIF-RFC
AaB-FCK
VB-FCM

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020