• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

AaB-boss afviser sportslig slingrekurs

Foto: Getty Images

AaB's seneste tre trænere er meget lig hinanden, forklarer Thomas Bælum.

Af Oliver Okstrøm

AaB har i denne sæson haft det svært, og det var heller ikke den bedste afslutning, som man fik på sidste sæson. Derfor er klubben blevet ramt af kritik af, at der er en sportslig slingrekurs.

Det er særligt i forhold til valget af trænere, men det er noget, som AaB-direktør Thomas Bælum afviser overfor Nordjyske, og peger på, at de er udvalgt efter at kunne underholde og spille med intensitet.

- Både Jacob, Martí og Lars var alle udvalgt ud fra ovenstående principper, så de kunne supplere i forhold til det næste skridt i holdets udvikling og i sidste ende vinde fodboldkampe. Så overordnet set har vores tre seneste cheftrænere været meget lig hinanden i spillestil, siger han og fortsætter:

- Vi må også bare erkende, at vi har været ramt af nogle ydre omstændigheder i forhold til skiftende trænere, lyder det fra Thomas Bælum.

Han peger i den forbindelse på, at Jacob Friis forlod klubben grundet datterens sygdom, ligesom de ikke havde forventet, at den Cifuentes ville blive købt fri - og det fik man så en god pose penge for.

Endvidere mener Bælum, at der ikke er tvivl om, at kontinuitet er afgørende for at udvikle en skarp spillestil, og det tror man på, at man kan få med Lars Friis som cheftræner.

Derudover peger han på,.at det i AaB ikke er op til den enkelte træner at vælge frit, hvordan holdet skal spille. Der er en ramme, som der skal navigeres indenfor med som blandt andet underholdende fodbold i fokus. Det er noget som de har set i Lars Friis, og derfor hentede man ham i Viborg, forklarer Bælum.

AaB's problemer gælder ikke kun på banen. Økonomisk går det også den gale vej. Læs mere om det her.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.