Superliga Kenneth Jensen

AaB-boss efter exit: Det er en gåde for os

Foto: Jan Christensen/Getty Images

AaB-bossen Inge André Olsen kommenterer nu farvellet til den svenske profil Jacob Rinne.

Af Kenneth Jensen

Nordjyderne AaB siger denne sommer farvel til den dygtige keeper Jacob Rinne. Svenskeren har efter fem sæsoner i det nordjyske valgt at stoppe, når aftalen løber ud om en måneds tid.

Og det sker altså uden, at AaB scorer en transfersum på målmanden. Det har ellers hele tiden været planen, at han skulle sælges i sommer, men sådan endte det ikke.

Det er noget, som undrer AaB's sportsdirektør, Inge André Olsen.

- AaB har igennem tiden været begunstiget af dygtige målmænd, og Jacob Rinne har i de seneste fem sæsoner vist sig som den måske bedste af dem alle.

- Jeg skal være ærlig at sige, at det er en gåde for os, at der fra udlandet ikke har været større efterspørgsel efter Jacobs kvaliteter, end tilfældet har været, men det står også klart, at vi meget gerne havde forlænget samarbejdet med ham, fortæller Inge André Olsen og tilføjer:

- Både på og uden for banen har Jacob altid repræsenteret os på fornem vis, og hermed skal der lyde en stor tak for indsatsen for AaB og et held og lykke med fremtiden.

AaB hentede i sommeren 2017 keeperen i belgiske Gent, og han kan allerede have spillet sin sidste kamp i klubben. Der er dog et opgør mod Viborg FF på søndag om en plads i Europa, men det er kun et opgør, nordjyderne spiller, hvis FC Midtjylland torsdag vinder pokalfinalen mod OB. Vinder OB, er det Brøndby IF og Viborg FF, der mødes søndag.

Jacob Rinne vandt i 2021 i Tipsbladet Det Gyldne Bur som beviset på, at han i 2021 var dansk klubfodbolds bedste keeper.