• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Frustreret AaB'er: Det kan vi ikke acceptere

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AaB har aldrig lukket så mange mål ind i en hjemmebanekamp i Superligaen som i mandagens opgør mod Viborg FF.

Af /ritzau/

Der blev skrevet historie, da Viborg FF mandag slog AaB. Med oprykkernes fem mål i sejren på 5-2 scorede de nemlig det højeste antal mål mod AaB på nordjydernes egen bane i en superligakamp.

Tidligere har aalborgenserne således kun lukket fire mål ind i en ligakamp som det maksimale, siden Superligaen blev indført i 1991.

Og den negative rekord kaldte på selvransagelse i AaB-lejren.

- Jeg skulle nok have valgt en anden startellever. Det var den første fejl. Jeg skulle også have fundet andre værktøjer til at håndtere Viborg én mod én.

- De scorede fem mål på syv skud på mål. Det er en fantastisk præcision. Men det skal ikke være nogen undskyldning. De skabte mange flere chancer end os, og de vandt fortjent, siger cheftræner Martí Cifuentes.

Jacob Rinne er nu målmanden, som står med den tunge rekord for at lukke flest mål ind på AaB’s hjemmebane i en superligakamp.

Den er han selvsagt ikke stolt af, og han mener, holdet havde en mental offday.

- På svensk kalder man det at sætte støvlerne uden for banen og tro, at de gør arbejdet. Vi var børn, og de var voksne.

- Vi er et bedre hold end dem, så det må være det mentale. De var mere parate til at vinde. Det er helt sygt. Men det er sådan, at det ser ud, siger Jacob Rinne.

Inden mandagens ligaopgør havde AaB kun lukket 10 mål ind i 12 ligakampe. Det var altså et hold i defensiv topform, som oprykkerne gennemhullede.

- Det var et skridt tilbage efter mange stabile præstationer. Jeg synes ikke, at vi kan acceptere som hold, at vi faldt sådan sammen. Man kan godt tabe til et fint Viborg-hold. Men måden, det skete på, er ikke i orden.

- Vi skal ikke tage noget for givet, selv om det har kendetegnet os som hold, at vi havde en stabil og solid defensiv, siger forsvarsgeneral Rasmus Thelander.

Med sejren er Viborg ubesejret i fem ligakampe. Inden mandagens opgør havde midtjyderne spillet uafgjort fire gange på stribe.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020