• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

AaB kan generobre medaljeplads mod Viborg

Foto: Jan Christensen/Getty Images

AaB har tabt to af de seneste tre Superliga-kampe, og det giver mulighed for holdene bagi at hale ind på Superligaens treer. Nu skal de forsøge at vinde mod Viborg, som har spillet de seneste fire Superliga-kampe 1-1.

Af Jacob Quvang

Kampfakta
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabvff #sldk

Holdnyt
AaB

Det er ved at blive hverdag igen for AaB, som med nederlaget til AGF i mandags nu har tabt to af de seneste tre Superliga-kampe.

Marti Cifuentes' mandskab har ellers været godt kørende i denne sæson og har længe lignet holdet, som har været "best of the rest", hvis man ser på holdene udover FC Midtjylland og FC København. 

Træerne vokser dog ikke ind i himlen for AaB, som ikke havde meget at byde på i mandagens 1-0-nederlag til AGF. Nul skud på mål blev AaB registreret for, og den ellers så formstærke Iver Fossum blev lukket fuldstændig ned af aarhusianerne. 

Derfor skal Cifuentes finde vinderformlen frem igen hurtigst muligt, så AaB fortsat kan generobre sin position som treer i Superligaen efter Randers' søndagssejr over AGF. 

AaB må fortsat klare sig uden Rufo og Lucas Andersen, der begge er skadet.

Til gengæld må nordjyderne undvære Mathias Ross, som har karantæne på grund af den advarsel, han pådrog sig mod AGF. Anders Hagelskjær har dog tidligere vist, at han er klar til at slå til i trebackkæden. 

Viborg
Det er svært at blive klog på Viborg i denne sæson. For oprykkerklubben flirter med nedrykningsstregen, selv om det blot er blevet til fire nederlag i de første 12 runder. Årsagen er, at Viborg simpelthen vinder for lidt. To gange er de gået fra banen som sejrshold, så det fremstår tydeligt, at holdet spiller for mange kampe uafgjort. 

Det er de til gengæld også gode til. Fire kampe i træk har Viborg delt med sin modstander, og bemærkelsesværdigt nok er alle fire kampe endt 1-1. Senest var det mod Silkeborg, hvor Viborg leverede en sløj indsats og var heldige med at få point ifølge målscorer Sebastian Grønning. 

Der er dog bund i Viborg-holdet, som tydeligvis er svære at slå. Det er en egenskab, man som bundhold kan komme rigtig langt med, og det er noget, som de skal dyrke. Så er det op til træner Lars Friis at forvalte det til flere sejre. 

Mikkel Andersen fik chancen i buret mod Silkeborg, da den normale førstemålmand, Lucas Lund, vendte tilbage fra U21-landsholdet med en skade. Det er endnu uvist, om Lund er spilleklar igen. Andersen stod dog en fremragende kamp mod Silkeborg, og han var sit holds bedste på dagen.

Derudover leverede Younez Bakiz et flot indhop mod Silkeborg, og det bliver spændende at se, om han har tilspillet sig en startplads på bekostning af enten Jay-Roy Grot eller Tobias Bech, som begge var skidt spillede senest.

Udover Lund er der også tvivl om Daniel Anyembe, som har misset de seneste kampe. Derudover må Viborg sandsynligvis også undvære Mads Frederiksen og Mads Søndergaard på grund af skader. 

Karantæne
AaB: Mathias Ross
Viborg: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (3-5-2): Rinne - Granli, Thelander, Hagelskjær - Pallesen, Højholt, Ferreira, Fossum, Ahlmann - Prip, Makaric

Viborg FF (4-3-3): Andersen - Putros, Kramer, Lauritsen, Sørensen - Bonde, Grønning, Lonwijk - Grot, Grønning, Bakiz

Profilen:
Rasmus Thelander har kontraktudløb til sommer, og efter kampen mod AGF indrømmede han, at har ambitioner om at spille for en større klub end AaB på et tidspunkt. Han var også det eneste lyspunkt i fadæsen mod AGF, hvor han havde flere gode dueller mod Patrick Mortensen. Det bliver også spændende at se ham i en direkte duel mod Sebastian Grønning, som har scoret fire gange i sine seneste seks Superliga-kampe.

Vidste du, at…
Da de to hold mødte hinanden tilbage i midten af september, var det en sand "dødbolds-kamp". AaB vandt 3-2, men der blev scoret hele fire gange efter hjørnespark i kampen. Det bliver spændende at se, om de to hold har lært af dette, eller om man skal finde popcornene frem, hver gang der tilfalder et hjørnespark i kampen.

Dom:
AaB-spillerne kaldte nederlaget til AGF et lavpunkt for sæsonen, og derfor bliver det spændende at se, hvordan de reagerer på dette. Der virker dog til at være bund i dette AaB-hold, og derfor rejser de sig også lynhurtigt og viser, at de er et niveau eller to over Viborg.

Derfor vinder AaB 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020