• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

- AaB ville allerede sende mig videre i vinter

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Den nu forhenværende AaB-angriber Tom van Weert kunne have været fortid i AaB i vinter og ikke i sommer, som tilfældet endte med at være.

Af Jacob Quvang

Tre år nåede Tom van Weert at spille i AaB, hvor han nåede at score 26 Superliga-mål i 80 kampe, inden kontrakten løb ud, og han i sommer skiftede til græske Volos FC.

Han søgte med sin danske kone et eksotisk eventyr, som han fortæller det til NordjyskE, men faktisk kunne tiden i AaB have været endnu kortere, end den endte med at blive. 

Klubben havde nemlig besluttet sig for allerede i vinter at afskibe den hollandske angriber. 

- Efter transfervinduet i vinter vidste jeg med 99 procents sikkerhed, at min fremtid ikke lå i AaB. Jeg kunne mærke på klubben, at de gerne ville have nogle yngre spillere ind. De ville allerede i vinter gerne sende mig videre, og de forsøgte at finde en ny klub til mig, fortælle han til NordjyskE, mens han påpeger, at han ikke var tilfreds med måden, det foregik på.

For ham var det bedre at lade kontrakten løbe ud og skifte på en fri transfer. For at have ændret på dette skulle han have modtaget et ekstraordinært godt tilbud, og det skete som bekendt ikke. Alligevel understreger han dog, at han har stor respekt for, at AaB har en strategi om at satse på yngre spillere.

Han indgik da heller ikke synderligt i Martí Cifuentes' planer i forårssæsonen, men alligevel scorede han tre mål i sine sidste tre optrædener for AaB, hvor han mod slutningen af foråret også i større grad var med i startopstillingen.

Målene har han taget med videre til Grækenland, for i sine to første optrædener for Volos FC har han scoret to mål. Tiden har dog været kaotisk, fortæller han til NordjyskE, for sæsonen kom først i gang sent i september på grund af uenighed om fordelingen af TV-penge, hvilket endte med, at van Weert havde 11 ugers optstart. 

I interviewet udelukker han heller ikke en retur til dansk fodbold. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020