• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

Ærlig Jung: Følte Brøndby var ved at give op

Foto: Jan Christensen / Getty Images

Den tyske forsvarsspiller Anthony Jung følte drømmen om europæisk fodbold forsvandt, da Troels Bech blev erstattet af Carsten V. Jensen.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Brøndby var millimeter fra mesterskabet i 2018, men nederlaget i Horsens satte sig dybe spor langt inde i næste sæson.

Knap et år senere var klubbens succesfulde tyske træner, Alexander Zorniger, fortid i klubben og med ham ude blev spenderbukserne strammet ind. Carsten V. Jensen overtog rollen som sportsdirektør fra Troels Bech, der trængte til en længere ferie og tog på jordomrejse, og med "CV's" ankomst ændrede transferpolitiken sig.

Ud røg de mere løntunge spillere som Dominik Kaiser, Kamil Wilczek og Hany Mukhtar, og det blev bemærket i spillertruppen, hvor Anthony Jung ikke var bange for at sige sin ærlige mening om den nye strategi.

- CV kan bekræfte, at vi havde mange samtaler i den periode, hvor jeg mente, at klubben var ved at give lidt op på transferpolitiken, siger den tyske forsvarsspiller i et interview med 3point.dk.

Han fortæller, at han kom til Brøndby med drømmen om at spille europæisk fodbold, men pludselig begyndte klubben at satse på yngre ukendte spillere.

- Der kunne jeg mærke, at den store drøm var ved at gå fra hinanden. Det var en tid, hvor jeg følte, at klubben havde økonomiske problemer, og jeg kunne se, der blev reduceret rundt omkring.

- Der spurgte jeg mig selv, om det her var det rette sted for mig at være, både karrieremæssigt, som spiller og som menneske. Jeg tvivlede, fortæller han til 3point.dk.

Brøndby var ikke interesseret i at sælge Jung, men det var ikke sådan, at CV ligefrem lykkedes med at overbevise tyskeren om, at det var den bedste løsning at blive i klubben.

- Jeg ved ikke, om CV overbeviste mig om at blive. Det var nok mere en udveksling af tanker. Jeg kunne godt se idéen, og nu kan jeg selvfølgelig godt se, hvad planen var, men dengang var jeg usikker, og der var mange spørgsmålstegn.

- Jeg tænker stadig på det, CV sagde til mig, da han talte om at skille sig af med folk for at lade nye komme til. Det er en god beskrivelse af den udvikling, der var i gang.

Anthony Jung kommenterer i interviewet også de nuværende kontraktforhandlinger mellem ham og Brøndby. Det kan du også læse mere om her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020