• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AGF-anfører nærmer sig comeback: Det er meget positivt

Niklas Backman har siddet ude i knap to måneder, men AGF-kaptajnen nærmer sig comeback. Han kan dog ikke sætte en præcis dato på.

Af Anders Dehn

- Det er ikke tilfældigt, at vi lukker flere mål ind uden ham.

Det var klar tale fra AGF-træner David Nielsen, da han skulle sætte ord på anfører Niklas Backmans betydning for en måned siden. Kaptajnen er endnu ikke vendt tilbage, men det nærmer sig. Onsdag formiddag trænede ham med for fuld damp.

Læs også: AGF-profil ramt af hjernerystelse

Da Backman er ved at komme sig oven på en hjernerystelse, er han dog opsat på, at han skal være 100 procent klar, før han går i kamp igen. Hvornår det bliver, kan han ikke sige, men det går i den rigtige retning.

- Det går fint. Jeg har stadig lidt symptomer, men det bliver ikke værre når jeg træner, så det er meget positivt. Nu deltager jeg i nogle træninger i træk og så ser vi, hvordan kroppen reagerer når pulsen kommer op og det bliver hårdere, siger Niklas Backman til Århus Stiftstidende.

I denne sæson har anføreren spillet 12 kampe, hvor AGF har lukket 7 mål ind. Det svarer til 0,6 mål pr. kamp. Holdet har spillet 16 kampe uden Backman, hvor det har indkasseret 29 scoringer. Det giver et gennemsnit på 1,8.

Det er dog ikke hjernerystelsen, der har holdt ham ude i alle 16 kampe. I efteråret sad han således på tribunen med virus-meningitis, som kan give kraftig hovedpine, øget følsomhed over for lys og lyd, kvalme og opkast.

AGF møder på mandag SønderjyskE, og i næste spillerunde, som er allerede skærtorsdag, møder holder så... SønderjyskE.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.