Sidste sæson var en dårlig en af slagsen for Daniel A. Pedersen, der trods kompetent konkurrence på midtbanen gerne vil genfinde det niveau, der gjorde ham til Årets Spiller i AGF i forrige sæson.

I de to sidste måneder af 2016/17-sæsonen nåede Daniel A. Pedersen at spille fem forskellige positioner for AGF: den sædvanlige som midtbaneanker i 4-1-4-1, central midtbane i 4-4-2, midterforsvarer, højre back og venstre midtbane.

Således kulminerede en skadesplaget og frustrerende sæson med en omgang som menneskelig fyld. Den sæson står i kontrast til Pedersens første i AGF, da han endte med at blive kåret til Årets Spiller i klubben.

Siden sæsonafslutningen har han brugt ferien på at give sit besværlige baglår hvile, rense tankerne og lade op til en ny sæson. Den begynder på fredag, og står det til Daniel A. Pedersen, kommer den til at minde mest om hans første i AGF.

- Det var første gang, jeg har prøvet at have en sæson, hvor jeg næsten var mere end skadet, end jeg var klar. Det var en rigtig skidt sæson, men jeg har fået clearet hovedet i ferien, og nu er jeg glad for, at jeg endelig har fået en opstart, hvor jeg har kunnet træne med, selv om jeg har været lidt doseret. Så jeg håber på, at næste sæson ligner mere den første, siger han til tipsbladet.dk.

Selv om "DAP", som de kalder ham på holdet, sluttede sidste sæson af med at agere altmuligmand, er det ikke tanken, at den rolle skal fortsætte til tid og evighed. Han vikarierer dog, hvis der er brug for det.

- Jeg er central midtbanespiller, men jeg er også så meget en holdspiller, at hvis vi kommer i problemer, som vi var i sidste sæson på enkelte pladser, hvor der var nogle skader, så træder jeg også til, og så gør jeg det så godt, jeg kan der, siger han. 

Netop på den centrale midtbane, og særligt den defensive del, hvor Daniel A. Pedersen normalt gør sig, er konkurrencen hård. I sidste sæson spillede Björn Daniel Sverrisson der en del, og i lørdags hentede AGF Adama Guira, som i SønderjyskE udfyldte nogenlunde samme rolle. 

På grund af Pedersens skade fra sidste sæson har han ikke fået så meget spilletid i testkampene, så han ligner en mand, der skal komme en smule fra baghjul, hvis han skal spille sig på holdet igen.

- Det er en hård konkurrence, men det er også bare med til at presse én. Jeg tænker bare på at gøre det så godt, jeg kan hver dag til træning og i kamp. Det er jo en selv, der skal spille sig på holdet, og det er der, mit fokus ligger, siger han.

- Jeg har kun fået en halv time i den tredje testkamp og 20 minutter i den sidste, så det er svært at sige noget om mine chancer. Men jeg klør på og gør, hvad jeg kan, og så er det op til Glen at stille med dem, som han mener er de bedste.

AGF, med eller uden Daniel A. Pedersen, spiller første kamp i sæsonen på fredag mod AC Horsens.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO