Superliga Mathias Høj Jensen

AGF-ikon kigger tilbage: Det nager mig

Foto: Getty Images

Det svenske AGF-ikon Niklas Backman kan stadig blive irriteret, når han kigger tilbage på særligt én kamp.

Af Mathias Høj Jensen

Niklas Backman ærgrer sig stadig over nederlaget i pokalfinalen til FC København i 2016.

Det fortæller han i et langt interview med Århus Stiftstidende.

I efteråret indstillede Niklas Backman sin aktive karriere som professionel fodboldspiller efter knap fem år i AGF, hvor det ikke blev til nogle titler.

Den 33-årige svensker var dog tæt på at få en pokal i trofæskabet i den østjyske Superliga-klub. I pokalfinalen i 2016 blev det til et nederlag på 2-1 til FC København i Parken, og dette nederlag hjemsøger fortsat den tidligere forsvarsspiller.

- Jeg har det stadigvæk sådan, at vi kunne have vundet den kamp. Det var en fin dag, men vi skulle have vundet. Det nager mig. Og at det så er William Kvist - af alle mennesker - der scorede til 2-1, det var slet ikke til at holde ud. Det er faktisk det, der irriterer mig allermest i dag, siger Niklas Backman, der spillede fuld tid i finalen.

Udover William Kvist kom Nicolai Jørgensen på måltavlen for FC København i pokalfinalen, mens Morten Duncan Rasmussen blev noteret for AGFs enlige mål.

Efter karrierestoppet har Niklas Backman fået en ny rolle i AGF. Her er han nemlig blevet cheftræner for klubbens U17-hold.

Svenskeren nåede at spille over 100 kampe, score fire mål og lave fire assist i AGF i perioden fra januar 2016 til oktober 2021.