• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AGF-træner om beskyttelse af målmænd: Man bliver nødt til at ændre det

Rubén Sellés er glad for sit job som David Nielsens assistent i AGF. Han har dog et enkelt kritikpunkt mod dansk fodbold: Spillerne får lov til at gå alt for hårdt til målmændene

Af Anders Dehn

I godt 15 måneder har Rubén Sellés været assistenttræner for David Nielsen i AGF, og det er han glad for. Han har mere ansvar, end andre i hans rolle normalt har, og han arbejder med noget, han elsker.

Hvis han skulle pege på en enkelt ting ved dansk fodbold, som han ville ændre, skulle det være den måde, spillerne får lov til at gå til målmændene på. Dommerne tillader alt for meget, mener den spanske træner.

Læs også: Frustreret EfB-keeper: Prøvede at smadre ham i jorden

- Det værste ved dansk fodbold er den manglende beskyttelse af målmanden. Det er i Danmark tilladt for modstanderen at røre og forstyrre målmanden i situationer omkring hjørnespark og frispark, hvorimod det ikke er tilladt i de fleste andre lande og heller ikke på et internationalt niveau. Så på det område er der for stor forskel fra dansk fodbold til fodbold i resten af verden, og det er derfor noget, man bliver nødt til at ændre i fremtiden, siger Sellés til agf.dk.

Dermed taler han sig ind i en diskussion, der blev aktuel igen i weekenden, da FC Midtjylland scorede direkte på et hjørnespark, og Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg syntes, Kian Hansen begik frispark på ham og forhindrede ham i at nå bolden.

- Jeg bebrejder da mig selv, men også hele organisationen, for vi skal stå bedre, og den må selvfølgelig ikke gå direkte ind på hjørne. Men det er jo svært, hvis en mand bliver sparket ned, samtidigt med at Kian (Hansen, red.) prøver at holde mig væk.

- Det løser jeg til dels ved at prøve at smadre ham ned i jorden, men han stod jo bare og holdt med sine arme, og så synes jeg, der er frispark, sagde Højbjerg til JydskeVestkysten.

Heldigvis for EfB-målmanden fik Rodolph Austin udlignet i overtiden, så målet ikke kostede et nederlag.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.