• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Agger: Brøndby-skifte var en dårlig beslutning

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Daniel Agger havde ikke gjort et godt nok forarbejde, da han vendte retur til Brøndby IF, fortæller han i et stort interview med The Athletic. Selv om han fik stor opbakning og nød hver eneste dag, var det ikke et sportsligt godt skifte.

Af Kenneth Jensen

Daniel Agger, Thomas Kahlenberg og Johan Elmander. 

I 2014 blev trioen af Brøndby IF-legende samlet igen i klubben fra den københavnske Vestegn, men på banen gik det aldrig, som klubben havde håbet på.

Førstnævnte brød igennem i BIF, inden han i 2006 blev solgt for et stort millionbeløb til Liverpool. Da han i 2014 vendte retur til BIF, var han ligaens største navn, men nu lyder det fra Agger selv, at beslutningen om at vende retur var dårlig. Brøndby IF var blevet overtaget af Jan Bech Andersen i 2013, der forsøgte at få klubben på rette kurs både sportsligt og økonomisk.

Forklaringen på, at beslutningen var dårlig, handler ikke om opbakningen og støtten, som den tidligere landsholdsspiller modtog, men om at Brøndby IF ikke var i en speciel god forfatning, da Agger kom retur.

Det fortæller den nuværende HB Køge-træner i et stort interview med The Athletic.

Da Agger i 2014 kom tilbage til Brøndby IF, var det efter en periode, hvor han ikke fik meget spilletid i Liverpool under træner Brendan Rodgers og i øvrigt heller ikke mange forklaringer fra trænerne. Og der var også efter et tidspunkt, hvor han var nær et skifte til Barcelona.

Men skiftet til Spanien blev altså ikke til noget. 

- Jeg nød hver eneste dag i Brøndby. Fansene var utrolige. Jeg har aldrig oplevet sådan noget, som da jeg kom hjem. Men når jeg ser tilbage, var det endnu en dårlig beslutning. Jeg fik ikke helt undersøgt, hvilken tilstand Brøndby var i. De var tæt på at gå konkurs, og de havde undgået nedrykning på sidstedagen (begge dele i 2013, året inden Agger kom til, red.). Der var kaos i klubben, siger Daniel Agger til The Athletic.

I stedet for endnu en stor sportslig udfordring, gled det lidt ud i sandet for Agger, der i øvrigt også kæmpede med skader og skavanker. Og så indstillede han i 2016 - i en alder af bare 31 år - sin aktive karriere.

- Jeg kunne ikke se mig selv fortsætte i Brøndby (da aftalen løb ud i 2016, red.), men jeg kunne ikke rejse ud i igen.

- Det føltes, som at jeg enten tog et år mere i Brøndby eller trak mig tilbage. Jeg kan huske, at jeg tænkte, at det var koldt halvdelen af året her. Min ryg havde det ikke så godt, mine knæ havde det skidt. Hver eneste dag havde jeg svært ved at blive varm.

- Jeg fortryder ikke beslutningen om at stoppe, det er mere beslutningerne, der bragte mig dertil, siger Daniel Agger til The Athletic.

Daniel Agger, nu 36 år, nåede  75 landskampe for Danmark. Dt blev til 43 Superliga-kampe for Brøndby i de to sæsoner, han var tilbage. BIF endte som nummer tre og fire i de to sæsoner.