Superliga Lasse Claes

Alvorlig sygdom: Derfor missede Don Ø guldfesten

Foto: Lars Ronbog

Nu forklarer Flemming Østergaard, hvorfor han missede søndagens guldfest i Parken.

Af Lasse Claes

Flemming Østergaard - eller bare Don Ø - var ikke at finde på tribunen i Parken, da FC København fejrede mesterskabet søndag aften. 

Og det undrede flere sig over, da FC København-legenden har set alle holdets kampe i sæsonen. Både på ude- og hjemmebane. 

Men fraværet havde en meget klar årsag. Det fortæller Flemming Østergaard til Tipsbladet tirsdag eftermiddag. 

- Det var stinkende hårdt at gå glip af guldfesten, fordi jeg har aldrig misset den sidste kamp i sæsonen før, siger han og fortsætter: 

- Men der var noget alvorlig sygdom, som jeg var nødt til at tage mig af. Det er ikke mig selv, som er syg, men en i familien. Vi håber, der er tjek på det nu. Mere vil jeg ikke gå ind i det. 

Den 78-årige forretningsmand er lige nu i USA, hvor han er ved at træde ud af sine rådgivende opgaver i forskellige selskaber i USA. 

- Jeg er lige nu i gang med at afvikle alle mine opgaver. Jeg træder ud af dem alle, så jeg kan bruge de næste år sammen med min familie. 

- Jeg sidder stadig i en bestyrelse i Danmark, men der er jeg snart ud også. Jeg fylder 80 til næste år. Det skal jeg ligeledes huske på. Jeg tror stadig, jeg er 40. 

Som skrevet længere oppe i artiklen, så har Flemming Østergaard set samtlige af FC Københavns fodboldkampe i denne sæson. 

- Jeg er så heldig at blive inviteret, når de spiller på udebane. Det er lidt underligt at sidde med eksempelvis FC Midtjyllands og Brøndbys ejere, men det har jeg vænnet mig til. 

- Heldigvis får jeg en fantastisk modtagelse, uanset hvor jeg kommer hen. Det er jeg meget glad for. 

Selvom det var hårdt ikke at overvære guldfesten i Parken, så blev FC København-ikonet glad, da han fik en besked fra en særlig person. 

Helt præcist Per Wind, som takkede af nationalarenaen søndag aften efter 23 år som medarbejder i hovedstadsklubben. 

- Kære Flemming. Tusind tak for din altid store opmærksomhed og medmenneskelighed. Meget værdsæt. Lige over. Altid været en fornøjelse, at du altid i din FCK-tid har haft os - fodboldklubben - som dit hjertebarn, og den måde du altid har 'beskyttet' spillere og stab udadtil. Tak for dig, Flemming. Per,' var de præcise ord i sms-beskeden. 

Flemming Østergaard fortæller som det sidste, at han vil befinde sig i USA til midten af næste måned - herefter vender han retur til Danmark.