• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Nikolaj Kesting

Bedst og værst: AaB kunne ikke for alvor true FCM

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk har zoomet ind på lørdagskampen i Superligaen.

Af Nikolaj Kesting

AaB - FC Midtjylland 0-1 (0-1)

Kampens bedste

Midtjylland

Der er langt mellem Midtjydernes forsvarsklippe Erik Sviatchenkos dårlige præstationer, og det blev heller ikke lørdag, at publikum fik sådan én at se. På trods af en ny forsvarsmakker i brasilianske Juninho, der ikke engang taler engelsk, styrede Sviatchenko forsvaret med vanlig ro. Duel-spillet sad i skabet, og så var forsvarsspilleren tæt på at få en assist, men VAR anullerede Joel Anderssons mål. 

AaB

AaB spillede ikke nogen blændende kamp til trods for, at hjemmebaneholdet havde bolden meget i første halvleg. Der var langt mellem chancerne og AaB fik aldrig for alvor testet Jonas Lössl i FC Midtjyllands mål. Kasper Kusk gjorde en god figur i angrebet, hvor man kunne mærke Midtjylland store respekt for den teknisk stærke offensivspiller.

Målmand Jacob Rinne havde også flere gode aktioner i både første og anden halvleg. I slutningen af kampen reddede han en stor chance, da han pillede en stor chance fra insdkiftede Mabil, men AaB lukrerede ikke på målmandens livline til holdet. 

Kampens værste

Det er hårdt at kalde Pione Sisto for kampens værste, for han skræmmer ethvert forsvar med sin fart og teknik, men Bo Henriksen har fortsat meget at gøre med fløjen, når det kommer til attituden. Spilleren rullede meget rundt i græsset og kom i infight med AaB Kristoffer Pallesen, hvilket kostede et gult kort. Blev skiftet ud efter 87 minutter.

Kampens detalje

Det føromtalte annullerede mål fra Midtjylland, var ikke noget ordinært hjørnespark. I en flot indøvet hjørnesparkskombination, tog midtjyderne et kort hjørnespark, hvor AaB fuldstændig blev taget på sengen. Ved bagstolpen havde Eric Sviatchenko isoleret sig med kun en modspiller. Han headede bolden flot på tværs til Andersson, der kunne sparke bolden ind. Desværre for Midtjylland nåede Evander ikke at komme ud af offside-positionen, da Dalsgaard spillede bolden tilbage til ham ved det korte hjørnespark, og målet blev således annulleret for offside af VAR.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020