• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kristian Bjerggaard

Bedst og værst: Esbjerg-forløsning i jammerlig fodboldkamp

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem Esbjerg og Lyngby.

Af Kristian Bjerggaard

Esbjerg – Lyngby 1-0 (1-0)
Markus Halsti, 1-0 (41')

Kampens bedste
Esbjerg:
Jeppe Højbjerg er ofte blevet udskældt for at lave for mange fejl. I kampen mod Lyngby havde han ikke meget at lave, men han diskede op med flere store og vigtige redninger i løbet af anden halvleg, hvor Lyngby pressede på for en udligning.

Lyngby:
Det var ikke meget, der fungerede for Lyngby søndag eftermiddag. Frederik Gytkjær har til gengæld været en stor fornøjelse at følge i starten af sæsonen, og han viste da også fine takter i Esbjerg. Han var både farlig foran Esbjergs mål, men han havde også flere gode afleveringer. Desværre for ham og Lyngby blev det ikke til scoring. 

Kampens værste
Kampens generelle niveau var ikke kønt. Den ene fejlaflvering efter den anden, og det er svært at huske mange chancer i opgøret. Særligt Lyngby lavede alt for mange fejl. En kamp, der hurtigt vil blive glemt medmindre man altså kommer fra Esbjerg. 

Esbjergs Yakovenko var ved at dumme sig i slutminutterne, da han modtog sin anden advarsel, og dermed måtte tidligt i bad. Heldigvis for ham fik det ikke konsekvenser, da Esbjergs defensiv holdt stand. 

Kampens detalje
Når spillet ikke er kønt, er det vigtigt at kunne dukke op på det rigtige tidspunkt. Det gjorde Esbergs bomstærke forsvarsklippe Markus Halsti med en scoring til 1-0 kort inden pausefløjt. Det var i øvrigt finnens første scoring i Superligaen. 

Superliga

Hobro-genvalg efter stærk skalp

Hobro IK har valgt de samme spillere til søndagens kamp mod SønderjyskE som de, der for en uges tid siden slog FC Køb...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Randers FC - AC Horsens

Randers FC har med to sejre i træk fået tanket selvtillid men møder nu AC Horsens, der kun har tabt en gang på udebane. Hvordan går det mandag aften?

Optakt: Esbjerg fB - Brøndby IF

Esbjerg-spillerne får første chance for revanchere sig, efter John Lammers stoppede som cheftræner i mandags. Brøndby skal forsøge at bygge videre på sejren over FC Nordsjælland i Niels Frederiksen...