• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Bedst og værst: Smukke driblinger og fødselarscoring i midtjysk sejr

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem FC Midtjylland og FC Nordsjælland.

Af Victor Risager

FC Midtjylland – FC Nordsjælland 2-1 (1-1)
Isaac Atanga, 0-1 (6’)
Evander, 1-1 straffe (28’)
Ayo Simon Okosun, 1-2 (56’)

Kampens bedste:
FC Midtjylland:
Gustav Wikheim var i hopla imod FC Nordsjælland. Den norske offensivspiller imponerede med flotte driblinger og kreative afleveringer, mens han også gang på gang gjorde livet surt for flere af FC Nordsjællands forsvarsspillere. Selvom han hverken scorede eller assisterede, var han den bedste i FC Midtjyllands offensiv i dag.

FC Nordsjælland:
Topscorer Andreas Skov Olsen er på vej væk, men FC Nordsjælland har stadig et par talentfulde offensivspillere i Godsway Donyoh og Isaac Atanga. Flere gange i løbet af kampen truede de to ghanesiske kantspiller FC Midtjyllands forsvarskæde, og med noget mere skarphed kunne de have scoret mere end et mål.

Kampens værste:
Kian Hansen er blevet hentet til FC Nordsjælland fra netop FC Midtjylland, og han kan blive en vigtig mand hos sin nye klub. I hvert fald er der plads til forbedring i FC Nordsjællands defensiv, der kunne bruge en erfaren dirigent. Imod FC Midtjylland havde højreback Mads Aaquist det svært, men også Abdul Mumin i midterforsvaret kom i problemer til tider.

Kampens detalje:
Gustav Wikheim var FC Midtjyllands bedste, og han leverede flere gang nogle lækre detaljer. Og især en kort sekvens før pausen var smuk. Nordmanden modtog bolden på kanten af feltet og snød en FC Nordsjælland-spiller med en tunnel på sin førsteberøring, før han snød endnu forsvarsspiller med en bag-om-hælen-detalje umiddelbart efter. Det var teknik på højt, højt niveau fra den norske kreatør. 

Foruden de flotte detaljer af Gustav Wiheim skal det nævnes, at Ayo Simon Okosun fejrede sin fødsesldag med at score sit første mål i denne sæson. Det gjorde han med et hårdt skud fra kanten af feltet i starten af anden halvleg, og det gjorde ham sågar også til matchvinder.

Superliga

Mere Superliga

Fokus