• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Bedst/værst: FCM-stjerner legede udsmidere mod BIF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vi er klar med bedst og værst fra topopgøret i Herning.

Af Kenneth Jensen

FC Midtjylland - Brøndby IF 1-0 (1-0)
1-0 Sory Kaba (19.)

Kampens bedste:

FC Midtjylland:
Kaptajn Erik Sviatchenko spillede en god kamp for FC Midtjylland. Han var rolig i forsvaret og var en af årsagerne til, at FCM var i så god kontrol i opgøret. Samtidig var det ham, der headede bolden på tværs til en helt fri Sory Kaba, der gjorde det til 1-0. Fin kamp af Sviatchenko, der dog lavede en stor fejl i anden halvleg, der næsten kostede mål. Og BIF var også tæt på sidst i anden halvleg.

Derfor må han se makkeren Alexander Scholz løbe med hæderen som kampens bedste FCM-spiller. De to har et godt samarbejdet i forsvaret, og i anden halvleg legede de udsmidere, men i stedet for at holde fulde herningensere fra at lave ballade på det lokale Fox and Hounds, var det BIF's offensive spillere, der blev lukket ned i FCM-feltet. Altså på nær da Sviatchenko gav en mulighed til Uhre, som han så misbrugte. Scholz har samtidig gode kvaliteter med bolden og formåede også ved et par lejligheder at sætte kontrastød i gang. Dygtig spiller, ham "Scholle".

Brøndby IF:
Der var ikke mange store individuelle præstationer for Brøndby, og derfor er det også svært at pege på én, der var markant bedre end de andre. Måske også et bevis på, at man har et stærkt kollektiv. Jesper Lindstrøm gjorde det fornuftigt, inden han løb tør for kræfter, hvorefter han lavede nogle dumme fejl. Andreas Maxsø gjorde det okay sammen med resten af Brøndby-defensiven og tager prisen på en dag, hvor FCM heller ikke spillede sig frem til manage chancer.

Kampens værste:
Kevin Mensah spillede en rigtig dårlig første halvleg, hvor han virkede til at være uvenner med bolden. Lavede alt, alt for mange fejl og begik også frisparket, der førte til 1-0-scoringen. Spillede omvendt godt i anden halvleg, hvor han fik styr på kuglen og slog flere gode indlæg.

Det samme kan ikke siges om Mikael Uhre, der misbrugte en kæmpe mulighed i hver halvleg. FCM gjorde det svært for Uhre med en forsvarskæde, der stod dybt, men det blev aldrig Uhres aften. Det blev slået fast med syvtommersøm, da Brøndby-topscoreren sparkede på overliggeren. Uhre var kampens svageste.

Kampens detalje:
Forskellen på guld kan blive de centimeter, Mikael Uhre var på den forkerte side af stregen, da han sparkede en bold på overliggeren. I stedet for at gå i nettet, gik den tilbage i spil, og dermed tabte Brøndby kampen til FCM. Sidst i kampen ramte Brøndby overliggeren igen. Nu er det så FCM i front i dansk fodbolds bedste række. Er det dét, der bliver afgørende i toppen af Superligaen? 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus