• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Superliga-klub solgt: Får ny ejer og millionbeløb

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubben Viborg FF er blevet opkøbt, og lokale investorer overtager cirka 70 procent af aktierne.

Af Kenneth Jensen

Superliga-klubben Viborg FF er blevet opkøbt.

Det er blevet bekræftet på et pressemøde.

Her fortalte klubbens bestyrelsesformand, Kim Nielsen, at man får tilført 42,3 millioner kroner, og at man har solgt aktiemajoriteten. Cirka 70 procent af aktierne er blevet solgt til en lokal investorgruppe med Better Collectives Jesper Søgaard og Christian Kirk Rasmussen i spidsen, ligesom brødrene Alexander og Christoffer Reedtz er involveret - de ejer blandt andet også engelske Notts County og har virksomheden Football Radar, der specialiserer sig i statistik og analyse inden for fodbolden.

- Efter en grundig og tillidsfuld dialog har vi besluttet at sælge aktiemajoriteten, da vi ser dette som en unik mulighed for både at få de rette personer og den rette kapital ind. Det har været helt afgørende for os, at vores nye investorgruppe har lokale rødder, og intentionen med deres engagement i Viborg FF stemmer helt overens med de ambitioner og målsætninger, vi har for klubben.

- Udover det økonomiske, så får vi med Football Radar også nogle unikke redskaber med data, som strategisk kan give os nye fordele i fremtiden, så samlet set er denne investorgruppe meget attraktiv. Investorerne har både hjerte for klubben og området, og kan tilmed bringe ny viden, så det er en historisk dag for Viborg FF, og vi ser meget positivt på klubbens fremtid sammen med vores nye investorer, siger Kim Nielsen.

Talsmand for den nye investorgruppe Jesper Søgaard siger:

- Vi er meget begejstrede for denne investering i Viborg FF, som er en klub med kæmpestor betydning for byen og området, hvor Christian og jeg er vokset op – og det er den fodboldklub, vi holder allermest af. Viborg FF har udviklet sig rigtig positivt de seneste år, og den udvikling vil vi gerne være en del af. Samtidig kan investorgruppens engagement i klubben forhåbentlig være med til at understøtte, at den positive udvikling i klubben fortsætter i de kommende år.

- Vi ser investeringen i et langsigtet perspektiv, fordi vi ser et stort potentiale i klubben. For os handler investeringen både om passion for Viborg og fodbold, og så tror vi også på, at vi med vores ressourcer kan skabe nye muligheder og løfte klubben, hvilket også kan være med til at skabe yderligere værdi for hele lokalområdet. Vi har tætte relationer til Alexander og Christoffer fra Football Radar, og som gruppe har det været vigtigt for os at kunne bringe mere end bare penge ind i VFF.

Viborg er tilbage i landets bedste række efter et par sæsoner i 1. division. Man har ikke i sinde at ændre i den daglige ledelse, fremgår det af Viborgs hjemmeside, men den nye investorgruppe vil udpege et nyt medlem til bestyrelsen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020