• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Brian Priske: Her er FCK helt anderledes end FCM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brian Priske har arbejdet i både FC København og FC Midtjylland. Der er særligt én ting, der adskiller de to klubber.

Af Ole Hoffskov

Brian Priske har nu i en håndfuld måneder stået i spidsen for belgiske Royal Antwerp, og dermed har han fået sin helt store chance i udlandet efter en periode som cheftræner i FC Midtjylland.

44-årige Brian Priske har også været assistenttræner i FC Midtjylland, og det samme har han i FC København, hvor han i en periode flankerede Ståle Solbakken på sidelinjen. Dermed har han arbejdet i de to bedste klubber i dansk fodbold.

Han fastslår, at der er én stor forskel på FC Midtjylland og FC København. 

- Jeg var assistenttræner i otte år, og det var måske lidt for lang tid - i min sidste sæson var min tålmodighed ved at være opbrugt. Men det var godt for min udvikling, for nogle gange ser man assistenttrænere, der bliver chef for hurtigt og ikke er klar til det ansvar, der følger med, siger Brian Priske til Het Nieuwsblad og tilføjer:

- Jeg følte, at jeg var klar. Især efter at have arbejdet i både FC Midtjylland og FC København. Der er én ting, man skal vide; i FC Midtjylland drejer det sig om at uddanne spillerne, mens det i FC København udelukkende handler om at vinde. Man skal vinde titler. Det er en helt anden tilgang.

Han mener, at Royal Antwerp bedst kan sammenlignes med FC København af de to klubber.

- Helt klart, men der er selvfølgelig lang vej til, at vi kan matche FC Københavns meritter. Det, der er vigtigst, er de høje ambitioner, som jeg oplever her i klubben, lyder det fra den danske cheftræner.

Royal Antwerp er aktuelt på fjerdepladsen i den belgiske liga. I den kommende runde spiller Brian Priskes tropper topkamp mod Club Brugge. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020