• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

CV forklarer: Derfor hentede BIF ikke ny målmand

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF overvejede at erstatte Marvin Schwäbe med en erfaren målmand, men fodbolddirektør Carsten V. Jensen ville gerne give plads til en af klubbens egenudviklede spillere.

Af Anders Dehn

I transfervinduet mistede Brøndby IF en række nøglespillere, men en af dem blev ikke erstattet direkte: målmand Marvin Schwäbe. I stedet har unge Mads Hermansen fået chancen fra denne sæsons begyndelse.

Det er ikke alle, der har mødt den beslutning med lige stor forståelse. De mener, at klubben burde have hentet en erfaren spiller, der kunne have gået direkte ind på holdet i stedet for Schwäbe.

Sådan ser fodbolddirektør Carsten V. Jensen det ikke. Han prioriterede i stedet at give chancen til en egenudviklet spiller.

- Mange kunne jo sige: "Kan I gå ind i en ny sæson med Mads Hermansen som førstekeeper?" I og med han ikke havde stået alverden før. Det kunne man så diskutere, men ud fra strategien var det helt klart - og i øvrigt det, han havde vist gennem lang tid i træninger og så videre - at det skulle testes af for alvor hen over sommeren. 

- Så nogle vil argumentere: "Tag nu bare den førstekeeper, der har spillet 500 kampe på et højt niveau, og vær sikker på, at I kan gå ind i en sæson, hvor det handler om at forsvare et mesterskab og spille i Europa. Så er I sikre på den." Ja, men så havde vi lukket leddet for Mads.

- Det er bare et eksempel på, hvad der gør, at man hen over en sommer i princippet bygger broen, samtidig med man kører på den, siger han til Discovery Plus.

Se hele klippet med "CV" i videoen i toppen af denne artikel.

Brøndby hentede faktisk en målmand, der har spillet hundredvis af førsteholdskampe i karrieren. Den dengang 37-årige Thomas Mikkelsen har dog ageret reserve for Mads Hermansen indtil nu.

Det gør han formentlig også, når Brøndby møder Sparta Prag i første Europa League-kamp senere torsdag. Læs vores optakt til opgøret her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020