• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Dansk pokalfinale-ballade trækker overskrifter i Europa

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Balladen i den danske pokalfinale bemærkes i udlandet.

Af Kenneth Jensen

Lige nu er Danmark forgangsland i forhold til tilskuere på stadion, for i store fodboldlande som England, Tyskland, Spanien og Italien spilles der fortsat for tomme tribuner. 

Og frem til onsdag er de tiltag, man har lavet i Danmark, blevet rost og hyldet i udlandet. De er blevet brugt som eksempler på, hvordan man i de respektive lande kan få tilskuerne tilbage.

Men balladen onsdag fylder nu også i de udenlandske medier. Den danske pokalfinale var afbrudt i 14 minutter, fordi tilskuere i AaB's afsnit stimlede sammen og ikke overholdt de regler, der var i forbindelse med kampen. De nægtede at gå tilbage til de tildelte pladser, og siden endte de med at forlade stadion, så kampen kunne blive sat i gang igen. Ude foran stadion blev de anholdt.

Her er nogle af de ting, der er blevet skrevet.

Læs også:AaB-træner før Brøndby-kamp: Håber ikke, coronasmitte får konsekvenser

- Den danske cupfinale blev afbrudt i næsten et kvarter onsdag aften, efter tilskuere nægtede at overholde reglerne for fysisk afstand, der var pålagt for at bekæmpe spredningen af coronavirus, skriver AFP, det franske nyhedsagentur, i en artikel, der blandt andet er bragt i L'Equipe.

- Dommeren besluttede at afbryde finalen og sende begge hold mod omklædningsrummene. Forsinkelsen varede i næsten 15 minutter. I mellemtiden forsøgte spillere, medarbejdere og stewards at overbevise publikum om at holde en meters afstand. Politiet udviste et antal tilskuere fra stadion og foretog også en række arrestationer, skriver det hollandske medie NOS.

- Den danske cupfinale i Esbjerg onsdag aften måtte afbrydes i 13 minutter, fordi nogle tilskuere ikke overholdt coronareglerne. I kampen mellem AaB og Sønderjyske var nogle tilskuere for tætte på hinanden. Efter adskillige mislykkedes anomdninger fra stadionspeakeren om at holde en meters afstand, stoppede dommeren midlertidigt spillet, skriver det tyske medie Welt.de.

Læs også:FCK-direktør nedtoner frygt efter fan-uro i pokalfinale

- Dommeren måtte stoppe den danske cupfinale, efter AaB's fans ikke praktiserede fysisk distance. Nogle fans gik tilbage og havde en meters afstand, andre gjorde ikke og blev smidt ud af stadion. En ny første gang for fodbolden, skriver underholdningssiden Sporf på Twitter

- SønderjyskE-Aalborg var åben for 1.750 tilskuere, men mange adlød ikke bestemmelserne og samledes. Først bad stadionspeakeren, uden held, om at holde den obligatoriske afstand, men fordi det blev nægtet, blev kampen afbrudt. Politiet fjernede mere end 40 personer fra stadion, skriver det ungarske medie m4sports.hu.

SønderjyskE endte med at vinde pokalfinalen med 2-0 over AaB, og efter kampen tog AaB-ledelsen afstand fra tilskuerballaden.

I alt blev der foretaget 44 anholdelser i forbindelse med kampen, har Syd- og Sønderjyllands Politi siden forklaret på det sociale medie Twitter.

Læs også:Optakt: SønderjyskE - OB

Læs også:Politiet anvendte stav mod AaB-fan: Sag indbragt for klagemyndighed

Læs også:OB-træner om pokalhelten "AK": Gør mig glad helt ind i hjertet

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus