• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

David Nielsen: Derfor skifter vi system igen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

AGF har vekslet mellem to forskellige systemer i sæsonen, og David Nielsen forklarer hvorfor.

Af Victor Risager

De første måneder af sæsonen har budt på skuffende resultater og flere formationsændringer hos AGF.

David Nielsen og resten af trænerstaben har i de seneste sæsoner været kendetegnet ved deres 4-3-3-system, men i den indeværende sæson har de også flere gange spillet med tre mand i bagkæden. Senest startede århusianerne eksempelvis i en 3-5-2 mod Vejle Boldklub, men gik over til velkendte 4-3-3 i anden halvleg og endte med at tage sejren.

Til mandagens kamp mod Silkeborg IF har AGF valgt at starte, som de spillede i anden halvleg mod Vejle Boldklub. Over for TV3 Sport forklarer David Nielsen, hvorfor AGF skifter formation så meget.

- Vi spiller i det system, som jeg mener er bedst på dagen. Hele årsagen til, at vi er blevet lokket væk fra dagens opstilling er, at da vi slog igennem med den og fandt vores udtryk, havde vi en masse fart, og den har vi manglet lidt.

- Nu har vi Mustapha Bundu tilbage, og Mikael Anderson er inde, og det er grunden til, at vi mener, at den er god i dag. Det er Bundus bedste position (højre kant, red.) blandt andet. Og så handler det om, hvem der er i form og leverer. Vi har haft nogle kampe, hvor vi ikke har været gode nok, og så leder man efter, hvad man så kan gøre, siger David Nielsen til TV3 Sport og tilføjer, at der sagtens kan ændres igen:

- Det må vi med spænding vente og se. Det handler for os om at være klar og have et hold, der kan vinde enhver fodboldkamp og være så stærkt som muligt

Tidligere på sæsonen erklærede AGF-træneren ellers den 4-3-3-formation, de har brugt i mange år, for “død” ovenpå den europæiske nedtur mod Larne FC. Den formation er så genopstået efterfølgende , og det forklarer David Nielsen således: 

- Jeg siger mange bombastiske ting i løbet af en sæson, så det betyder ikke så meget. Det handler mere om, at vi alle sammen købte 100 procent ind på, at der kom en ændring… Vi er et hold og en klub, hvor vi ved, at vi skal vinde fodboldkampe, så vi er klar til at gøre alt. Vores spillestil med det høje pres har vi forsøgt at beholde i alle systemer, men der har været forskellige systemer, fordi vi har ledt efter noget. Det gør vi stadig, siger han.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020