• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

David Nielsen: Det var en tung, tung dag

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

David Nielsen erkender, at det ikke var en nem melding at få, da Niklas Backman oplyste om sit karrierestop.

Af Victor Risager

AGF mistede tidligere på ugen en stor spiller.

Niklas Backman stoppede således sin karriere som hårdtslående forsvarsspiller, efter at han døjer med mén efter flere hovedskader, og dermed har han også optrådt sidste gang i Superligaen for den århusianske klub.

Og det var ikke en nem melding at få for David Nielsen. Det fortæller AGF-træneren til TV3 Sport forud for mandagens kamp mod rivalerne fra AaB.

- Han var en af de spillere, der var her, da jeg kom, og vi som klub var fuldstændig klasket op mod væggen. Han var med til at stabilisere det fodboldhold i det første års tid, og vi kunne stort set ikke vinde en kamp uden ham. Han var en kæmpe leder og han fik en vigtig en rolle for mig og blev anfører, efter at Glen (Riddersholm, red.) havde sat ham på bænken. Så det var vigtigt. Han har været med hele vejen igennem.

- Det var en tung, tung dag på mit kontor, da han kom og meddelte at han ville stoppe sin karriere. Jeg håber, at jeg kan holde ham tæt på mig altid. Ham vil man gerne have med i krig, siger David Nielsen til TV3 Sport.

David Nielsen ser også ud til at få sin vilje og beholde Niklas Backman i klubben. AGF har nemlig meldt ud, at den 32-årige svensker får en ny rolle i klubben, omend det endnu er uvist, hvad den indebærer.

I alt nåede den nu tidligere AGF-anfører at spille 109 kampe for klubben.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020