• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Den norske Marcondes om Danmark, Bendtner og revanchen mod Brøndby

Gustav Wikheim fortæller i et stort interview i Tipsbladet om FC Midtjyllands forårssæson og livet som norsk fodboldspiller i Danmark.

Af Troels Bager Thøgersen

17 kampe står mellem FC Midtjylland og klubbens andet mesterskab siden dannelsen af fusionen i 1999.

Jonas Borring og André Rømer er solgt til AC Horsens og OB, mens målmand Bill Hamid og forsvarsspilleren Bubacarr Sanneh har sluttet sig til Superliga-topholdet fra henholdsvis D.C. United og AC Horsens, og i angrebet håber norske Gustav Wikheim, at foråret 2018 bliver med ham i en hovedrolle.

I efteråret 2017 imponerede nordmanden i adskillige kampe og får store roser for cheftræneren Jess Thorup, blandt andet for driblinger, FC Midtjylland ikke har set magen til siden Pione Sistos bedste perioder i klubben.

Ja set fra Tipsbladets lokaler kunne nordmanden ligne en spiller, der med fast spilletid gennem hele 2018 kunne gøre sig gældende i de halvårlige profilkåringer, hvor Superliga-cheftrænerne vælger rækkens bedste spiller, noget Jess Thorup på træningsbanerne i denne uge erklærede sig enig i.

Hovedpersonen selv er ikke meget for at bruge tiden på profilkåringer, når han endnu mangler at få et 'run' i Superligaen på mere end seks kampe i træk – og det håber Wikheim kommer i foråret.

”Jeg er bestemt klar til det [at spille hver gang]. Det giver en bedre følelse at spille hver gang, når man får flowet og fornemmelsen for spillet. Se Alexanders udvikling på holdet, efter han fik mulighed for at starte inde stort set hver gang. Det gør en forskel at starte inde hver gang i stedet for at ryge ind og ud af holdet. Men det er op til Jess at vurdere, siger Gustav Wikheim til Tipsbladet.

- Jeg synes, det er gået godt for mig gennem hele efteråret, når jeg er startet inde eller er blevet skiftet ind. Det er bestemt gået ok, når jeg har spillet. Jeg vil selvfølgelig spille alt, men her er mange gode spillere, og jeg må arbejde for det hver dag, siger Gustav Wikheim.

Spiller om guld
Ifølge Wikheim skal midtjyderne være med helt fremme i mesterskabskampen i maj med den trup, holdet har her små tre uger før lukningen af det danske transfervindue.

-Jeg har hele tiden sagt, også da vi ikke førte ligaen, at vi har det bedste hold og i hvert fald den bedste trup i Danmark. Borring og Rømer er væk, men med de nye folk og den eksisterende trup vil jeg være skuffet, hvis vi ikke vinder mesterskabet, siger Gustav Wikheim.

Fra midten af februar til 11. marts har Gustav Wikheim og FC Midtjylland chancen for at føre bevis på den påstand med kampe mod FC København, Brøndby IF og FC Nordsjælland, tre modstandere man sandsynligvis også møder to gange hver i medaljeslutspillet i foråret.

- Det er tre svære kampe i februar og marts, som vi bestemt har noteret os. Men hvis vi vil vinde mesterskabet, skal vi jo klare den type kampe. Det bliver så fedt at spille de kampe, og jeg glæder mig enormt meget til slutspillet.

Norsk i Danmark
Den norske offensivspiller har endnu sin A-landsholdsdebut til gode og har derfor fulgt med på tv, når Norge har tabt til blandt andre Aserbajdsjan, Hviderusland og Nordirland, mens man også tabte med hele 0-6 til Tyskland.

Wikheim mærker tydeligt, at norsk fodbold ikke just har høj status i Danmark trods den succes, Ståle Solbakken og Åge Hareide har i landet.

Men han morer sig også over fremstillingen af norsk fodbold som ene lange bolde og over den hype, han har bemærket omkring Nicklas Bendtner, der pt spiller i Norge for Trondheim-klubben Rosenborg.

- Det er Alexander [Sørloth, norsk holdkammerat i FCM], der får den med Fjeldaben, siger Gustav Wikheim med et bredt smil og nikker over mod holdkammeraten og vennen, der sidder ved et andet bord i frokoststuen.

- Han er lidt højere end mig og bekræfter lidt flere af stereotyperne. Jeg hører ikke så meget om det, ud over når Norge taber landskampe til hold som Aserbajdsjan, siger Gustav Wikheim, og fortsætter forundret med at snakke om den status, Nicklas Bendtner har her i landet og også er ved at få i Norge efter et år i Trondheim.

- Bendtner er en kæmpe kändis her i Danmark. Man forstår det ikke, før man kommer her til landet. I udlandet ved man godt, hvem han er, men her i Danmark bliver han jo nærmest forgudet. Det er helt vildt. Det tætteste, Norge har været, er vel Carew, der var stor og lidt den samme type. Men altså, vi har ikke haft nogen på niveau med Lord Bendtner, siger Gustav Wikheim med et stort grin.

Læs hele interviewet med Gustav Wikheim i Tipsbladet fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

- Portræt af fremadstormende Wolverhampton
- VM-land #11: Serbien
- Portræt af Manchester Citys målmand Ederson
- Interview med eventyreren Ken Ilsø
- Transferoverblik
- Spansk klumme
- Carlsens Corner
- Spiltips
- Resultater

Husk også at lytte til den nye podcast "En Halvleg med Redaktionen", hvor chefredaktør Troels Bager Thøgersen og journalister Thomas Pyndt og Sebastian Stanbury diskuterer fodboldens verden med udgangspunkt i den aktuelle udgave af Tipsbladet og diskussionerne på redaktionen. I denne uge vender vi Hareides hukommelse, hvorvidt landsholdsspillerne bør skifte klub op til VM og kunsten at sige ordentligt farvel til et stadion.

https://soundcloud.com/user-895543665/uge-2-2018-lyset-over-chicago-og-silkeborg


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus