Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

- Det har været ad helvede til for os og Brøndby

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Med FC Midtjyllands pokaltriumf er de sidste brikker også lagt i Superligaens europæiske puslespil. AaB møder Viborg FF i Europa-playoff-kampen på søndag.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Viborg FF blev vindere af nedrykningsspillet, og kunne dermed se frem til en ekstra kamp om europæisk deltagelse i næste sæson mod fjerdepladsen fra mesterskabsspillet.

Den besidder Brøndby IF, men qua FC Midtjyllands andenplads i Superligaen og triumf i pokalfinalen har de to adgange ind i Europa til næste sæson. Gennem andenpladsen indtræder FC Midtjylland i Champions League-kvalifikation.

Kvalifikation til Europa League, som pokalfinalen giver, går til Silkeborg IF på tredjepladsen. Brøndby IF spiller i næste sæson for en plads i Conference League-gruppespillet uden en kamp mod Viborg FF.

De skal istedet møde femtepladsen AaB, hvis cheftræner ikke ligefrem er imponeret over, at både AaB og Brøndby IF har siddet i venteposition siden afslutningen på Superligaen.

- Dem der har planlagt det her, kunne godt have gjort det bedre. For nu at sige det rent ud, så har det været ad helvede til for os og Brøndby, men derfor har vi stadig forberedt os, siger Lars Friis til Nordjyske, der dog glæder sig over, at hans mandskab får muligheden.

Lars Friis understreger også, at de har forberedt sig siden Superligaens afslutning på at møde Viborg FF. Mødet bliver også ekstra interessant, da det er cheftrænerens gamle arbejdsplads.

For ganske nyligt lancerede TV2 Midtvest en dokumentar, der blandt andet skildrer perioden omkring Lars Friis' farvel med klubben. Mødet med sin tidligere arbejdsgiver tager han dog ikke så tungt.

Vinderen af søndagens opgør mellem AaB og Viborg FF vil sikre sig muligheden for deltagelse i Conference League i næste sæson.