• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Det lærte vi af SL: Brøndby-geniet og alarm i AGF

Foto: Getty Images

Vi samler her op på nogle af de pointer, der kan trækkes ud af Superligaen efter syvende spillerunde.

Af Torsten Kjems Hansen

Syvende runde af Superligaen er spillet til ende efter en kompakt søndag med hele fem kampe på programmet.

Vi ser her nærmere på nogle af de pointer og læringer, der kan trækkes ud af runden.

FC København ser sig ikke tilbage
Mohamed Daramy er ikke længere i FCK efter salget til Ajax lørdag.

Kreatøren Rasmus Falk blev sendt på skadeslisten frem mod søndagens udekamp mod Vejle.

Men på trods af savnet af to lysende profiler, var der ikke det mindste slinger i valsen for FC København, der med en knusende 4-0-sejr ikke bare lammetævede ligaens klareste nedrykningskandidat - men også indtog førstepladsen i Superligaen efter den femte liga-sejr i træk.

FCK-holdet sprudler af spillelyst og banker mål ind på stribe - de fem sejre i træk er sikret med en samlet målscore på 15-3!

Der er ikke det mindste tegn på svagheder, nu da det lader til, at forsvaret også har fået styr på koncepterne.

FCK er uden tvivl ligaens bedste hold i øjeblikket, og hvis ikke konkurrenterne er ganske vågne, kan det der i de seneste runder har lignet et parløb hurtigt blive til et soloridt fra københavnerne.

I de tre næste spillerunder venter møder med alle de nærmeste konkurrenter - først Randers FC, så FCM og siden FC Nordsjælland.

Brøndby-bossens kølige succes-ændring.
Brøndby kunne og burde have været bagud med mindst et par mål indledningen af storkampen mod FC Midtjylland søndag aften.

Midtjyderne løb ganske enkelt hjemmeholdet over ende og vadede rundt i den ene kæmpe chance efter den anden. Ind kom bolden ikke, hvilket Brøndby skal prise sig lykkelige for.

På Brøndby-bænken blev der ageret med en tidlig udskiftning af Anton Skipper, hvilket gjorde, at Brøndby omstillede sig defensivt med fire mand i forsvaret i stedet for tre.

Og netop den beslutning viste sig afgørende for resten af kampen. Brøndby fik lukket bedre ned for FCM'ernes frembrusende angreb og fik ædt sig ind i kampen og fik slutteligt scoret de to mål, der sikrede Brøndby sæsonens første og meget tiltrængte sejr.

Niels Frederiksen gik i slutningen af sidste sæson viralt med sit "keep attacking"-skilt. Det samme bliver ikke tilfældet med den taktiske rokade søndag aften, men selve beslutningen og rokaden fortjener det næsten.

For nok er det spillerne, der gør arbejdet på banen, men søndag var det i den grad Niels Frederiksen og Brøndby-trænerteamets årvågenhed og handlekraft der i sidste ende var med til at sikre en voldsom vigtig sejr.

Alarmen er gået i AGF
Syv kampe i træk uden sejr.

Det er status for AGF, der i den grad ellers viste vejen mod OB.

I første halvleg.

Chokstarten fra OB med en scoring i første minut blev verfet stærkt væk med tempofyldt og ivrig angrebsfodbold, hvor et højt pres gang på gang stressede de fynske spillere.

Derfor var 2-1-føringen til AGF fuldt fortjent ved pausen.

Men hvorfor pokker AGF'erne fra starten af anden halvleg og resten af kampe fuldstændig stoppede med at stresse modstanderen og i stedet stillede sig tilfredse med krampagtigt at forsvare den spinkle føring - det er det helt store spørgsmål i Aarhus i dag?

At det udlignende mål ramte i overtiden, gør naturligvis altid ekstra ondt, men AGF'erne var nærmest selvforskyldte i, at OB i store perioder kunne spille powerplay uden for straffesparksfeltet.

Og når det er tilfældet - ja, så er det bare den der ene gode aflevering eller situation, hvor forsvaret ikke er helt på plads...

Og netop de to ting ramte 30 sekunder efter, at uret havde passeret 90 minutter, og så stod der 2-2.

En fed, fed streg under krisen i AGF, der i stedet for en forløsende følelse af en tiltrængt sejr nu kan gå på landskampspause med alarm-klokkerne bimlende omkring sig. Og de alarmer vil larme hele vejen frem til et ny vanvittigt vigtigt møde.

For i næste runder venter nemlig Vejle Boldkub, der sammen med AGF er det eneste hold, der endnu ikke har vundet i denne sæson.

Se i øvrigt hvilke spillere, der har gjort sig fortjent til Rundens Hold her 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020