• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Det lærte vi af SL: CV leger med ilden i Brøndby

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vi har stort set færdiggjort runden i Superligaen, og det er nu tid til at se nærmere på, hvad vi lærte af kampene.

Af Ole Hoffskov

FC Midtjyllands triumf i Parken med 10 mand var den helt store historie i niende runde i Superligaen, hvor ulvene med sejren erobrede førstepladsen. Bo Henriksens tropper er nu et point foran FCK.

Der blev imidlertid også spillet andre kampe, og vi dykker her ned i niende runde, der stadig mangler at få afviklet opgøret mellem Silkeborg IF og AGF.

Vi lærte en del af runden, og her er de tre vigtigste punkter:

FC København blev vækket fra drømmeland

Det har længe set meget lovende ud i den danske hovedstad, og det ændrer et nederlag til FC Midtjylland trods alt ikke på, men det var en bekymrende aften for de mangedobbelte danske mestre.

FC København tabte hjemme i et udsolgt Parken til et hold med ti mand, og det er alarmerende nok i sig selv, men fra cheftrænere lyder det ofte, at det i høj grad handler om at "se bag resultaterne" - underforstået at kigge på præstationerne.

Her kan Jess Thorup heller ikke grave ret meget positivt frem fra søndagens kamp.

FC København formåede ikke at skabe en eneste stor målchance mod FC Midtjylland, og det er ganske enkelt ikke godt nok. Al ære og respekt til et formidabelt FCM-forsvar, men det er for dårligt af en offensiv med store navne og masser af selvtillid. 

Så var FC København altså heller ikke bedre.

Jonas Lössl bør ryste i bukserne

Som fodboldkommentator Morten Bruun konstaterede på Twitter søndag aften, så bør Jonas Lössl få svært ved at generobre sin plads i målet i FC Midtjylland, hvis der er fri konkurrence om pladsen - hvad alle klubber altid giver udtryk for, at der er.

Unge Elias Rafn Olafsson har gjort det fremragende i skadesfraværet af Lössl, og søndag bestod han den helt store test med en fejlfri præstation på udebane mod FC København. Islændingen har nu vogtet buret i tre kampe i Superligaen uden at indkassere mål. Et sådan vikariat var i det mere traditionelle erhvervsliv blevet belønnet med en fastansættelse. 

Jonas Lössl er hentet til FC Midtjylland for at spille kampe, og det faktum sendte Jesper Hansen ud i kulden i sidste sæson. Det er meget svært at forestille sig, at han ender på bænken.

Men har Elias Rafn Olafsson fortjent at sidde der? Det må Bo Henriksen om ikke andet gruble over. 

Carsten V. Jensen leger med ilden

Carsten V. Jensen er en fremragende sportsdirektør og købmand - den måske allerbedste i dansk fodbold. Det har han bevist gennem flere år, og den anerkendelse fortjener "CV".

Men har han forregnet sig denne gang?

Brøndbys fodbolddirektør viste mådehold i det forgangne transfervindue, og da summen blev gjort op, havde de danske mestre forstærket sig med spillere fra Randers FC, Lyngby Boldklub, Hobro IK, Hellerup IK, IFK Göteborg, Viking og Dunajska Streda. Det er hævet over enhver tvivl, at Brøndby er kommet svækket ud af sommeren.

På banen kører det slet ikke, og søndag led de blå-gule et nederlag til SønderjyskE. Dermed har mestrene kun vundet én af 12 kampe i denne sæson. Der er krise på Vestegnen, og normalt ville træneren stå for skud i sådan en situation, men er det i virkeligheden ikke Carsten V. Jensen, pilen bør pege på?

Det ser ikke ud til, at direktøren har givet sin cheftræner et godt nok hold at arbejde med.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020