• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Det lærte vi af SL: Wilczek er derby-prinsen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Endnu en begivenhedsrig Superliga-weekend er forbi, og det er tid til at gøre boet op.

Af Anders Dehn

Superligaen var igen i den forgangne weekend garant for mål, drama og ikke mindst udesejre. Alle fem kampe endte med tre point til gæsterne, og gentager AaB bedriften mandag aften mod Lyngby BK, vil det være første gang i Superliga-historien, at alle kampe i en runde får udesejre som udfald.

Den statistiske finurlighed er dog ikke det eneste, der er værd at se tilbage på i en weekend, der bød på vigtige opgør i både toppen og bunden af tabellen.

Her er, hvad vi lærte.

Kamil Wilczek er prinsen af derby
Selvfølgelig, fristes man til at sige, scorede Kamil Wilczek mod Brøndby IF. Endda to gange.

Dermed er han oppe på tre scoringer mod sin gamle klub, og lægger man hans seks Brøndby-mål mod FC København til, er Wilczek på i alt ni derby-scoringer i 19 kampe.

Ingen spiller har scoret flere end Wilczeks ni mål i de indbyrdes kampe mellem hovedstadens to score rivaler. Kun Dame N'Doye scorede lige så mange i sine i alt 16 kampe mod Brøndby.

N'Doye får altså lov til at sidde på tronen som derby-konge lidt endnu, eftersom han skulle bruge færre kampe på at score sine ni mål. Til gengæld får hans potentielle arving, prins Kamil, chancen for at overgå ham, når der er derby igen den 16. maj.

FC Midtjylland er guldfavoritter
Runden kunne dårligt have forløbet bedre for FC Midtjylland. Holdet bankede selv AGF og holdt dermed århusianerne endegyldigt ude af mesterskabskampen, og samtidig lagde FCM afstand til den nærmest efterfølger.

For Brøndby tabte til FC København og har nu fire point op til det forsvarende midtjyske mestre. Det kan vise sig at blive en uvurderlig fordel i kampen om guld.

FCK kan i teorien også blande sig, da holdet nu "kun" er otte point fra FC Midtjylland og selv kan hente de seks ved at vinde de to indbyrdes kampe, der resterer. Men den mission synes svær at overkomme.

FC Nordsjælland er ligaens mest formstærke hold
Det holdt hårdt, men FC Nordsjælland vandt, igen, i denne runde. 4-3 over Randers FC. Dermed er holdet oppe på ni kampe i træk uden nederlag.

Det er ikke alene den længste aktuelle stime i Superligaen. Det er også tæt på at være klubbens længste af slagsen nogensinde. FCN's hidtil længste stime af ubesejrede kampe lyder på ti opgør tilbage i 2012.

Forude venter dog et modbydeligt program. Først et opgør mod hvert af holdene i top 3 - FCK, Brøndby og FCM - og dermed endnu en kamp mod FCM og FCK.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus