• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Det lærte vi af Superligaen: AaB er jammerlige, og Hobro er på spanden

Tipsbladet.dk zoomer ind på 29. spillerunde i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

Det bliver en travl påske for holdene i Superligaen, og den første af tre runder er ved at have nået sin afslutning - kun opgøret mellem SønderjyskE og AGF mangler. Weekenden bød blandt andet på et derby i hovedstaden og forårets første sejr til Vendsyssel FF.

Vi ser her nærmere på nogle af de ting, vi lærte af 29. spillerunde i Superligaen.

Det er tid til selvransagelse i AC Horsens

Er der et dårligere hold i Superligaen end AC Horsens lige nu? Umiddelbart er svaret nej. Den Gule Fare er helt væk i kampene og har nu for anden runde i træk fået røvfuld af et i grundspillet lavere placeret mandskab.

AC Horsens har et af ligaens mindste budgetter, og faktum er, at holdet har overpræsteret markant de seneste par sæsoner, så man skal være på vagt med at dømme Bo Henriksens mandskab alt for hårdt, men ligegyldigt hvordan man vender og drejer den, er de aktuelle præstationer under lavmålet. Bo Henriksen skal finde på noget nyt, og så er spørgsmålet, om Horsens-holdet evner det?

Samtidig må man dog også rose Vejle, der fredag slog AC Horsens 3-0. Da oprykkerne fik en træner, de ikke kunne forstå, begyndte det hele at klappe, og hvis AGF slår SønderjyskE mandag aften, er det lige før, vejlenserne kan snige sig med i kampen om top to i puljen.

AaB er jammerlige, og Hobro er på spanden

AaB kan ikke smide top to-placeringen i pulje 2, så som sådan er der ingen faresignaler over Aalborg. Det er først i det kommende playoff om Europa, at holdet for alvor har noget at spille for igen. Men derfor må man jo godt udvise lidt mandshjerte og stolthed, og det kan man ingenlunde beskylde AaB'erne for i øjeblikket. Det er tæt på jammerligt, hvad holdet præsterer mod hold, de burde være klart bedre end.

Søndag tabte AaB ude til Vendsyssel FF, og dermed har holdet blot hentet et point i tre kampe mod Randers FC, Hobro IK og Vendsyssel FF - og i øvrigt tabt en pokalsemifinale. Det er ikke godt nok, og det har cheftræner Jacob Friis forhåbentlig ikke forsømt muligheden for at fortælle sine spillere.

I samme pulje er Hobro IK for alvor på spanden efter en rigtig træls weekend set med himmerlandske briller. Først vandt Vendsyssel FF en overraskende sejr over AaB, og derefter tabte Hobro 1-2 til Randers FC på et mål scoret i kampens allersidste angreb. Der er nu fire point op til Vendsyssel på tredjepladsen, så der skal ske noget, hvis ikke Hobro skal lande i en direkte kamp om nedrykning.

FC København har sat sig på tronen i hovedstaden

I de kommende uger finder vi ud af, hvem der ender med at sætte sig på jerntronen i Game of Thrones. I Danmark ved vi allerede nu, at FC København sidder solidt på fodbold-tronen i hovedstaden.

På denne tid sidste år var der tale om et lille magskifte i København og omegn, da Brøndby blev ved med at vinde over rivalerne og samtidig var langt foran i tabellen. Hvis der dengang var tale om magtskifte, må man bare sige, at magten uden tvivl er tippet tilbage til løverne igen. 

Søndag vandt FCK 2-1 i Brøndby i et opgør, hvor hjemmeholdet langt hed ad vejen var bedst, men klasse fornægter sig ikke, og det havde Ståle Solbakkens mandskab mest af. FCK har nu slået Brøndby alle tre gange i denne sæson. 

Superliga

Fra anfører til projektleder

Mads Agesen indstillede i 2018 sin aktive fodboldkarriere for Randers FC, men gør nu comeback for klubben i en stilli...

Mere Superliga

Fokus