2017-07-18 10:45
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der er blevet spillet seks af syv Superliga-kampe - vi samler op på de tre vigtigste samtaleemner fra runden.

OPDATERET tirsdag den 18. juli.

Bolden ruller igen. Endelig.

Superligaen er tilbage, og den blev indledt fredag med en - fristes man næsten til at sige - klassisk AGF-skuffelse. Mandagskampen mellem OB og FC Nordsjælland mangler vi fortsat at få afviklet, men der er alligevel signaler i runden, som er værd at lytte til.

I det følgende vil vi se på, hvad vi har lært af Superliga-runden.

Store salg er ingen hindring for FC Nordsjælland

Stop mig, hvis du har hørt det før.

FC Nordsjælland laver et stort salg og erstatter ham med en ung, forholdsvis uprøvet spiller, uden at FC Nordsjællands niveau falder. Det er endnu for tidligt at sige, hvor stort et tab det bliver med Stanislav Lobotka og Marcus Ingvartsen, der begge er blevet solgt, men mandag aften lignede det ikke det store problem i udesejren på 2-1 over OB.

Jovist, FCN kunne godt have brugt Ingvartsens træfsikkerhed foran mål til at lukke opgøret mod OB, der blev vundet med 2-1, og klubben kunne også godt have brugt Lobotkas evner på bolden, primært i slutfasen, men klubben omstiller sig, spillede en tand mere afventende og udnyttede farten hos spillere som Mads 'Mini' Pedersen, Godsway Donyoh og Ernest Asante, som Mathias Jensen med sine gode afleveringer kunne finde i rum. 

Magnus Kofoed Andersen fik debut for Nordsjælland, Victor Nelsson kom ind fra start og satte sig på midtbanen, og generelt var kampen meget opløftende for Kasper Hjulmands mandskab. 

Begmand til midt- og østjyske klubber

Av, av, av.

Silkeborg var en dumhed fra at få et fortjent point med fra Lyngby, så skuffelsen bør ikke være så stor hos Peter Sørensens mandskab, der trods alt leverede en godkendt præstation. Større bør skuffelsen bestemt være i AGF og i FC Midtjylland.

For at starte med AGF var det den klassiske fortælling om store forventninger i Århus, der ikke blev indfriet i første kamp, efter en sommer, hvor transfervinduet havde bragt Pierre Kanstrup, Jakob Ankersen, Tobias Sana, Frederik Møller og Adama Guira til Fredensvang. Glen Riddersholms mandskab tabte med 1-2 hjemme til AC Horsens og Bo Henriksen, hvor Horsens' nyindkøb som Simon Okosun var langt mere toneangivende end de nye drenge fra Århus. Vi så, at AGF skal bruge tid på at spille de nye folk ind - imponerende var første kamp i hvert fald ikke.

Også FC Midtjylland har hentet store forstærkninger i form af blandt andre Jesper Hansen, Alexander Sørloth, Zsolt Korcsmar og Gustav Wikheim, men de blev alle blæst bagover og endte med at tabe 0-4 i Brøndby. Jess Thorup havde valgt at rotere sit hold i forhold til de, der spillede mod Ferencvaros i torsdags, og vi så, at Thorup så absolut traf den forkerte beslutning, og at truppen måske ikke er så bred som håbet i Herning og Ikast. Og vi så, at FC Midtjylland fortsat - som i sidste sæson - har store kvaler i forsvaret. Alt sammen problemer, der på den lange bane skal løses, hvis det skal ende med et godt stykke metal i FC Midtjylland.

Menneskelige mestre

I sidste sæson tabte FC København først, da klubben allerede havde sikret sig mesterskabet, og alle var blevet kørt over en gang eller to af storklubben.

At dømme ud fra den første kamp i denne sæson, hvor FCK hjemme i Telia Parken blot fik 1-1 mod AaB, er det et Solbakken-mandskab i denne sæson, der kan tales med. Vi er selvfølgelig med på, at Mathias 'Zanka' Jørgensen, Andreas Cornelius og Ludwig Augustinsson har forladt klubben denne sommer, men FC København har købt gode og dygtige erstatninger. Tilmed har flere af erstatningerne erfaring fra FCK - Nicolai Boilesen har spillet et år i klubben, og Pierre Bengtsson kender FCK fra tidligere.

Ståle Solbakken kaldte det træthed, men hvis holdet ikke forbedrer sig en del i forhold til det, vi så lørdag, bliver der markant spænding i toppen af rækken.

Drop fejlene eller ryk ud

FC Helsingørs første Superliga-kamp nogensinde startede fremragende med en scoring fra Mikkel Basse, men siden dummede klubben sig og endte med at tabe opgøret med 1-2. Og nederlaget kom efter personlige fejl.

Helsingør var på besøg i Hobro og kom som sagt tidligt foran, men i anden halvleg forærede Andreas Holm bolden til Pål Alexander Kirkevold, der kunne trille den til siden til Martin Mikkelsen. Mikkelsen havde ingen problemer med at sparke kuglen i nettet. 1-1. 12 minutter før tid scorede Quincy Antipas så til 2-1 for Hobro, der blev slutresultatet. Helsingør endte med nul point i en kamp, som kunne have givet tre.

Christian Lønstrups Helsingør er undertippet, og derfor er der ikke plads til børnefejl, som man måske kommer sig over i en lavere række. I Superligaen er der kontant afregning, og derfor skal der luges ud i fejlene fremover.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO