• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Dybt berørt Odense-borgmester fløj ud af sengen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel mindes Lars Høgh.

Af Ole Hoffskov

Hele fodbold-Danmark er i sorg over tabet af Lars Høgh, der onsdag aften afgik ved døden efter længere tids sygdom, og det gælder naturligvis ikke mindst på Fyn, hvor den mangeårige OB-målmand var et ikon.

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (A) er også dybt berørt over tabet af en stor fynbo.

- Jeg blev enormt trist, da jeg fik meldingen. Jeg havde lige lagt hovedet på puden, og så så jeg, at Lars var gået bort, og der må jeg indrømme, at jeg rejste mig op af sengen igen og skulle lige gå lidt rundt om mig selv. Der var meget, jeg skulle tænke igennem, så det berørte mig, og jeg har stadig en meget trist følelse i kroppen, siger Peter Rahbæk Juel til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Det skyldes selvfølgelig, at han var den person, han var. Det gælder som fodboldspiller og klubikon, men i høj grad også som menneske. Han gav utrolig meget af sig selv – også i den sidste og meget svære tid, hvor han var dødelig syg.

Odenses borgmester har flere gange mødt Lars Høgh, og særligt det første møde med den tidligere målmand gjorde indtryk.

- Han mødte folk i øjenhøjde ligegyldigt, om det var høj eller lav. Jeg kan huske, at jeg mødte ham på gaden, da jeg lige var blevet borgmester for fem år siden. Jeg vidste jo godt, hvem han var, men vi havde ikke mødt hinanden før, og der kom han stille og rolig hen, gav mig en krammer og sagde ”pas nu godt på Odense”. Det gjorde et enormt indtryk på mig.

- Alle har en kærlighed til Lars Høgh i Odense. Det er en stolt fodboldby, hvor OB de seneste årtier har været altdominerende, men byen har også stolte traditioner med 9'erne og 13'erne. Der har været en hård rivalisering mellem klubberne, men én ting kunne de blive enige om – de kunne godt lide Lars Høgh. Det siger alt om hans sympatiske væsen og interesse for andre mennesker. Hans legende vil leve for evigt, siger Peter Rahbæk Juel, der i sidste måned blev genvalgt som borgmester.

Han skal nu se på, hvordan Odense passende kan mindes afdøde Lars Høgh.

- I dag har vi ladet flaget gå på halv på rådhuset for at markere, at han var en helt særlig odenseaner. Der vil naturligt komme en diskussion, om vi skal gøre andre ting for at mindes ham på et mere fast grundlag. Den diskussion må vi tage, men de næste dage og uger handler om at kunne være i følelserne og vise respekt til Lars Høghs familie, lyder det fra Peter Rahbæk Juel.

Lars Høgh blev 62 år.