• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Erik Berg: Malmö FF er slet ikke på FC Københavns niveau

Erik Berg - tidligere Erik Johansson - mener ikke, at nogle klubber i Skandinavien kan måle sig med FC København.

Af Ole Hoffskov

Den svenske forsvarsspiller Erik Berg - der engang hed Erik Johansson - tørnede ud for FC København i to-et-halvt år, inden han forud for denne sæson valgte at vende hjem til Sverige og Stockholm af familiemæssige årsager. Forsvarsspilleren er blandt andet blevet gift med den svenske TV-vært Carina Berg, og det er grunden til, at Erik Berg ikke længere hedder Johansson.

Den tidligere landsholdsspiller forlod altså med andre ord ikke FC København af sportslige grunde, og han har tidligere kaldt Superligaens tophold for det bedste hold i Skandinavien. Det har ikke ændret sig, efter han er vendt hjem og har fået et bedre indtryk af Allsvenkan.

Læs også: Erik Johansson forklarer FCK-exit: Jeg behøver ikke 100 millioner

- FCK er et godt, europæisk hold, når de er på toppen. Organisationsmæssigt er det en meget stor klub, og det kan man ikke sammenligne med Sverige, som tingene er i dag. Malmö FF bygger på efter fremgangen i Europa, og selv om de nok ikke vil erkende det, er FCK en rigtig fin målestok at gå efter, siger Erik Berg til Fotbolldirekt.se og svarer klart og tydeligt på spørgsmålet om, hvorvidt MFF altså ikke er på FCK's niveau:

- Nej, absolut ikke.

Den 30-årige forsvarsspiller fastslår, at det især er de større økonomiske muskler i den danske hovedstad, der gør, at en klub som Malmö FF endnu ikke kan måle sig med FC København.

- MFF er på vej efter kampene i Europa, men i sidste ende handler meget om klogt scoutingarbejde, og her er FCK rigtig dygtige. De har et stort team omkring scoutingen, og alle spillere, de hentede i min tid, passede virkelig ind i systemet. FCK er meget dygtige på den front, lyder det fra svenskeren.

I interviewet bliver Erik Berg spurgt ind til, om han ikke fortryder, at han valgte at forlade FC København til fordel for Djurgården, der sidste år blev en lidt fesen nummer syv i Allsvenkan.

- Nej, slet ikke. Det er mit livs bedste beslutning, lyder det fra den atypiske fodboldspiller. 

Superliga

Fra anfører til projektleder

Mads Agesen indstillede i 2018 sin aktive fodboldkarriere for Randers FC, men gør nu comeback for klubben i en stilli...

Mere Superliga

Fokus