• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle /ritzau/

Europæiske klubber er bekymret før slutrunde

Foto: Getty Images

ECA ønsker, at der tages nødvendige forholdsregler på grund af Omikron-variant ved Africa Cup of Nations.

Af /ritzau/

Om godt en måned begynder Africa Cup of Nations, og de europæiske klubber, der skal afgive spillere til foretagendet, er begyndt at bekymre sig set i lyset af coronavarianten Omikron, der særligt har spredt sig i Afrikas sydlige del.

Således har ECA, der er sammenslutningen af de europæiske fodboldklubber, bedt om hurtigst mulig dialog med Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) om spillernes sikkerhed i forbindelse med slutrunden i Cameroun.

Det skriver ECA i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Bestyrelsen har indvilget i at engagere sig hurtigst muligt med Fifa for at sikre, at alle nødvendige forholdsregler er på plads for at beskytte spillere, da sundhedssituationen fortsætter med at blive forværret på en alarmerende måde, lyder det fra ECA.

Tidligere i 2021 nægtede Premier League-klubber at frigive spillere til lande, der var listet som røde af den britiske regering.

I oktober blev der indgået en aftale, som betød, at fuldt vaccinerede spillere kan tage på landsholdsopgaver til disse lande, hvis de er i karantæne i ti dage efter hjemkomst.

Flere nationer i det sydlige Afrika, hvor Omikron først blev opdaget, er for nylig blevet tilføjet Storbritanniens røde liste, men Cameroun er aktuelt ikke på den røde liste, skriver NTB.

24 nationer deltager i Africa Cup of Nations, der løber af stablen fra 9. januar til 6. februar.

/ritzau/