• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

Overblik: Disse lande lover fans på stadion til EM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De 12 EM-værtsbyer har nu afleveret tilskuerplaner til Uefa, som ventes at tage beslutning 20. april.

Af /ritzau/

EM i fodbold nærmer sig, men der er stadig en smule usikkerhed omkring, i hvor høj grad der vil kunne være tilskuere til stede til kampene.

De 12 EM-værtsbyer skulle senest onsdag sende deres tilskuerplaner til Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa). Det har alle ifølge nyhedsbureauet dpa gjort, selv om flere ikke har kunne komme med ret mange garantier.

Uefa-præsident har tidligere sagt, at man ikke ønsker at spille EM-kampe bag lukkede døre. Forbundet ventes at tage en endelig beslutning angående værtsbyerne 20. april, skriver Reuters.

Mens flere lande har fortalt offentligheden om deres intentioner, er der stadig en smule uvished.

Her kan du blive klogere på, hvad de enkelte værtsbyer og -lande har meldt ud:

* København:

Den danske kulturminister, Joy Mogensen (S), har sagt, at 11.000-12.000 tilskuere kan være til stede til de kampe, der skal spilles i Parken.

London:

Det Engelske Fodboldforbund (FA) påbegynder senere i april tilskuerforsøg på Wembley i forbindelse med de afgørende kampe i Liga Cup og FA Cup. Det er blevet meldt ud, at man forventer at kunne lukke tilskuere ind til EM-kampene, og at der endda er en drøm om, at Wembley - hvor EM-finalen skal spilles - kan være fyldt helt op. I første omgang skulle målet være et halvfyldt Wembley.

* Rom:

De italienske myndigheder har sagt god for, at der kan lukkes et indtil videre ukendt antal tilskuere ind til de kampe ved sommerens EM, der spilles på Stadio Olimpico i Rom, herunder åbningskampen mellem Italien og Tyrkiet.

* Amsterdam:

Mens der ikke er kommet en udmelding angående EM, så planlægger hollænderne at lukke et begrænset antal tilskuere ind til fodboldkampe fra slutningen af april. Det sker efter et tilskuerforsøg på nationalarenaen for nylig, hvor 5000 personer var til stede, da Holland mødte Letland i VM-kvalifikationen.

* München:

De lokale myndigheder i München meddelte tirsdag, at man arbejder med forskellige scenarier angående tilskuere, og at det "bestemt er muligt og ønskværdigt, at der kan være tilskuere til stede på stadion" ved EM. Onsdag sagde ministerpræsident i delstaten Bayern Markus Söder, at han ikke kan forestille sig, at man vil kunne håndtere et "stort antal", uden at det blev præciseret.

* Glasgow:

Tirsdag udtrykte den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon, optimisme angående udsigten til tilskuere på Hampden Park under EM. Ifølge nyhedsbureauet dpa er der blevet givet grønt lys, til at 25 procent af stadion kan tages i brug. Det svarer til omkring 12.000.

* Dublin:

Irlands fodboldforbund (FAI) har onsdag meddelt Uefa, at man lige nu ikke kan garantere, at der kan være tilskuere til stede på Aviva Stadium under EM.

* Sankt Petersborg:

De russiske EM-arrangører har garanteret, at Krestovsky Stadium som minimum kan blive fyldt halvt op, hvilket svarer til 33.000-34.000 tilskuere.

* Budapest:

Ungarerne har endnu ikke meldt officielt ud, men forventes at lukke tilskuere ind. I september sidste år lagde nybyggede Puskas Arena, hvor EM-kampene skal spilles, græs til, da Super Cup-kampen mellem Bayern München og Sevilla blev spillet med cirka 25 procent fyldte tribuner.

* Bukarest:

Rumæniens fodboldforbund har sagt, at en fjerdedel af pladserne på Arena Nationala kan tages i brug til EM. Det svarer til omkring 13.000 tilskuere.

* Bilbao:

Det Spanske Fodboldforbund oplyste onsdag aften, at det ikke er muligt at have tilskuere til stede ved EM-kampene i Bilbao.

Det går stik imod en udmelding fra de lokale myndigheder i Bilbao tidligere onsdag. Her lød det, at op mod en fjerdedel af stadionet San Mamés vil kunne tages i brug. Det ville betyde, at op mod 13.000 tilskuere vil kunne være til stede.

* Baku:

Der er ikke kommet nogen offentlig udmelding om, hvor mange tilskuere der ventes at kunne se EM i Aserbajdsjans hovedstad.

Kilder: The Athletic, Reuters, AFP, ritzau, dpa.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus