• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-boss roser Brøndby: En fremragende sæson

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FCK-træner Jess Thorup løfter på hatten for Brøndby før søndagens derby.

Af Ole Hoffskov

FC København og Brøndby IF står foran det første møde i mesterskabsspillet, når de to arvefjender krydser klinger på Vestegnen søndag eftermiddag.

Før kampen er Brøndby syv point foran rivalerne fra hovedstaden, og de blå-gule har fået skovlen under FC København to gange i denne sæson - begge gange med en 2-1-sejr. 

Derfor er det FC København, der har revanche til gode i søndagens opgør, og cheftræner Jess Thorup glæder sig til braget i Brøndby.

- Det er ikke så længe siden, vi senest mødte Brøndby, og det var en intens kamp med chancer i begge ender, og der var noget med noget VAR, der kom i fokus. Det er sådan, de her opgør her. De er intense, og det forventer jeg også, at det bliver søndag, siger Jess Thorup til tipsbladet.dk.

FC København-træneren løfter på hatten for Brøndby IF, der lige nu har slået et hul i topstriden sammen med FC Midtjylland.

- Brøndby har spillet en fremragende sæson. De har en tydelig måde at gøre tingene på, og så har de nogle kompetencer i begge ender, som gør dem svære at spille imod. De har formået at fange de rigtige momenter til at skabe tingene, og så har de været skarpe til at udnytte deres chancer. Det gør jo, at man får en god fornemmelse, siger Thorup og tilføjer:

- Det skal blive spændende at følge dem her i mesterskabsspillet, og om de kan holde fast i den stime, de er ved at begå.

FC København-træneren leder gevaldigt efter at finde den helt rette formel, og han skifter en del ud på holdet. Det gør kollegaen i Brøndby bestemt ikke.

Niels Frederiksen har kunnet starte med de samme 11 i syv af de seneste otte kampe, og spørgsmålet er, om Brøndby lige nu har den kontinuitet, som FCK savner?

- Både og. Man vil også gerne holde alle mand i truppen til og give alle en chance. Men det at spille med det samme hold giver noget andet. Det giver noget kontinuitet, og hvis man kan undgå skader, har man mulighed for det, og det har Brøndby haft i en lang periode, fastslår Jess Thorup.

Han mener, at FC København fik et rigtig godt afsæt til Brøndby-kampen med en 2-1-sejr over Randers FC senest.

- Vi skulle tilbage på sejrskurs, og det kom vi mod Randers. Det var én ud af ti, og vi skal forsøge at tage så mange point, vi overhovedet kan, og så må vi se, hvad det ender med i maj.

- Første halvleg mod Randers var noget af det bedste, jeg har set rent offensivt. Vi skabte mange chancer, og der var gode indbyrdes relationer. Vi var kompakte, og der var ikke langt mellem spillerne. Genpresset var fint, og det eneste, der kan ærgre mig, er, at vi ikke scorede flere mål, lyder det fra Jess Thorup.

Der er kickoff mellem Brøndby IF og FC København klokken 16.00 på søndag - du kan læse vores store optakt til kampen her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020