• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FCK-keeper foran første derby: En speciel kamp

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der venter et brag på søndag i Brøndby, hvor hjemmeholdet får besøg af rivalerne FC København. For Sten Grytebust er det karrierens første derby.

Af Kenneth Jensen

FC København er presset i toppen af Superligaen, og skal Jess Thorups mandskab bevare muligheden for at vinde mesterskabet, kræver det en sejr på søndag.

Men det er ikke noget nemt opgør, der venter for FCK, det er nemlig ærkerivalerne fra Brøndby, der er FCK's modstander.

For målmand Sten Grytebust bliver opgøret også noget særligt. Nordmanden er i gang med sin anden sæson i FC København, men det er første gang, at han som FCK-spiller spiller mod Brøndby, efter han har slået Kalle Johnsson af i FCK-kassen.

- Hvis jeg får lov til at stå i målet igen på søndag, så vil jeg glæde mig helt vildt til kampen. Jeg er godt klar over, at det er en speciel kamp, det er ikke bare en almindelig kamp. Der står meget på spil - også for fansene, og i hele København. Det er vi godt klar over. Vi har et ansvar overfor nogle andre, det ved vi godt, og vi skal gøre alt hvad vi kan, for at få tre point, siger Sten Grytebust til FC Københavns hjemmeside.

FC København er aktuelt otte point efter topholdet FC Midtjylland, mens Brøndby har syv ned til FCK. Mod de andre tophold - AGF, Brøndby og FC Midtjylland - har FCK hentet fem point i seks kampe i denne sæson. Kun AGF har man slået.

Der er kampstart klokken 16.00 fra Brøndby - du kan læse vores optakt til kampen her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020