• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-keeper klar til FCM-brag: Vores individualister kan afgøre det

Jesse Joronen tror, at FC Københavns individuelle kvalitet kan afgøre torsdagens guldkamp mod FC Midtjylland.

Af Ole Hoffskov

Snupper FC København det danske mesterskab torsdag aften?

Det korrekte svar er naturligvis nej, for en sejr vil ikke sikre løverne guldmedaljerne matematisk, men hvis FCK slår guldrivalerne fra FCM, bringer holdet sig otte point foran med seks kampe tilbage, og så er det svært at få øje på, hvordan holdet skal smide det forspring.

Læs også: Optakt: FC København - FC Midtjylland

Der står med andre ord utrolig meget på spil skærtorsdag i nationalarenaen, og FCK-lejren glæder sig til at træde ind på stadion til en direkte guldkamp mod de forsvarende danske mestre.

- Jeg ser altid frem til store, afgørende kampe, og det er også én af grundene til, at jeg spiller for FC København. Det er en klub, der kæmper med om mesterskabet, og meget kan blive afgjort på torsdag. Jeg håber, vi tager de tre point, siger målmand Jesse Joronen til tipsbladet.dk og tilføjer:

Læs også: Solbakken før guldbrag: Vi tager ikke 100 hensyn til FC Midtjylland

- Vi har stor tro på egne evner, og vi har nogle fantastiske individualister, der kan afgøre kampene ud fra næsten ingenting. Det er en stor styrke for os, og det gør, at vi altid tror, at vi kan vinde kampene.

FC Midtjylland har drysset kostbare point væk i starten af mesterskabsspillet, men Joronen ser på ingen måde et FCM-mandskab, der er i spillemæssige problemer. 

- De har en meget specifik gameplan, og de er meget disciplinerede. De står godt i defensiven og er ekstremt farlige på dødbolde, som de selvsagt også fokuserer rigtig meget på. Vi skal være forberedte på, at de kommer med en masse fysik og være mentalt parate, siger Joronen og advarer mod Paul Onuachu, der er tilbage fra karantæne:

- Han er god til at bruge sin krop, og så er han smart i sine bevægelser. Ham skal vi være opmærksomme på, men jeg stoler meget på mit forsvar. 

Tror du, at en FCK-sejr torsdag vil slå et afgørende hul?

- Jeg tænker ikke på andet end torsdagens kamp, og så må vi gøre status bagefter. Der er stadig seks kampe tilbage, så meget kan ske. Vi er nødt til at tage det en kamp ad gangen, lyder det fra FC Københavns finske målmand.

Der er kampstart skærtorsdag klokken 18.00. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus