• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCK om voldtægtsbanner: Dumt og meget forkert

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Et banner med henvisning til en voldtægtssag blev hængt op i FCK's udebaneafsnit i gårsdagens derby. Klubben tager afstand fra det.

Af Anders Dehn

I øjeblikket kører en alvorlig sag i retssystemet, hvor en mand med tilknytning til Brøndbys hooliganmiljø er tiltalt for blandt andet voldtægt. Et banner blev hængt op i FCK's udebaneafsnit i gårsdagens derby med reference til sagen, og det fordømmer klubben nu over for B.T.

En 28-årig mand er tiltalt for voldtægt, vold, trusler om vold, tvungen oralsex og afpresning af unge mænd og drenge gennem en årrække. Ritzau har tidligere skrevet, at det ifølge anklageskriftet drejer sig om mindreårige i mindst tre tilfælde.

På banneret stod der "Flere voldtægtssigtelser end mesterskaber", og det er altså det, som FCK tager afstand fra.

- Det var et dumt og meget forkert banner omkring en meget tragisk sag, så det var vi kede af at se. Vi har på møder på forhånd gjort den holdning klar over for vores fanmiljø. Banneret blev fjernet, men burde aldrig have været oppe, lyder det fra klubbens kommunikationschef, Jes Mortensen, over for B.T.

Derbyet, som Brøndby IF vandt 2-1, markerede sig i det hele taget med flere episoder med tilhængere i centrum. Dels viser en video på sociale medier, at der blev kastet genstande fra FCK-afsnittet mod det tilstødende familieafsnit for Brøndby-fans, dels var der sammenstød mellem fangrupper og politi uden for stadion.

Det medførte blandt andet, at en betjent trak sin pistol, og at politiet har rejst 61 voldssager efter derbyet.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020